Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Patarimai tėvams: kaip išgyventi ilgą kelionę automobiliu su vaikais?

Keliauti su vaikais gali būti nelengva, tačiau šie patarimai ir gudrybės padės įveikti bet kokį kelionių nuobodulį, rašoma „The Travel“.
Šeimos atostogos
Šeimos atostogos / 123rf.com nuotr.

Ne visi mano, kad kelionė automobiliu yra puikus būdas užmegzti ryšį, ypač vaikai, kurie norėtų būti bet kur, tačiau tik ne automobilyje.

Kūdikiams automobilis yra tarsi stebuklinga lopšinė, o vyresniems ir aplinką suvokiantiems vaikams kelionė automobiliu prilygsta bausmei. Pateikiame patarimų, kaip su jais išgyventi automobilyje ir gal net mėgautis ilga kelione.

Iš anksto numatykite vaikų poreikius

Yra keletas dalykų, kuriuos tėvai gali padaryti, kad iš anksto numatytų neramių vaikų poreikius automobilyje. Vienas iš šių dalykų yra susijęs su pačia transporto priemone. Galima išsinuomoti didesnį automobilį, kuriame pakaktų vietos ir vaikai galėtų išsiskirstyti bei jaustųsi patogiai. Nors tai padidina kelionės išlaidas, išsinuomojus automobilį vaikai gali naudotis visa galine sėdyne (arba daugiau), taip pat gali būti suteikta galimybė naudotis keliomis planšetėmis, nešiojamaisiais žaidimų įrenginiais ir kt.

123RF.com nuotr. / Vaikai automobilyje
123RF.com nuotr. / Vaikai automobilyje

Patogesni automobiliai gali padaryti stebėtinai daug, atsižvelgiant į tai, kiek vaikai reiškia savo nepasitenkinimą.

Maistas ir kiti laiko praleidimo būdai

Užuot laukę sustojimo pietums, numatykite, kada vaikai bus alkani. Naudingas patarimas – sausiems užkandžiams reikėtų naudoti dėžutę su keliais skyriais. Į ją galima sudėti keletą vaikų mėgstamų dalykų: riešutų, saldainių, džiovintų vaisių, traškučių, krekerių, sausainių ir pan.

Tokiems maisto produktams, kaip vaisių gabalėliai, sūriai ir džiovinta mėsa, visiškai pakanka plastikinių maišelių, kuriuos lengva perduoti automobilyje.

123RF.com nuotr. / Užkandžių dėžutė
123RF.com nuotr. / Užkandžių dėžutė

Efektyviai išnaudokite sustojimų laiką

Vaizdingo ir ramaus parko idėja prie automobilių stovėjimo aikštelės yra tikrai viliojanti. Čia galima surengti greitus pikniko pietus, kur vaikai gali šiek tiek pabėgioti.

Tėvams, kuriems ši idėja patinka, nesunku susirasti parkus važiuojant automobiliu ir prieš išvykstant juos pažymėti navigacijoje. Tai taip pat padeda vaikams suprasti, kiek laiko jiems reikės laukti, kol jie galės išlipti.

123RF.com nuotr. / Piknikas
123RF.com nuotr. / Piknikas

Kita gera stotelė – viešbutis. Kai kurie vaikai gali automobilyje važiuoti 8 valandas, o kiti – tik 4, todėl svarbu žinoti, kada visa šeima yra pasiekusi savo galimybių ribą. Viešbutis nakvynei gali būti vertas papildomos kelionės dienos, tačiau tai padės ir vairuotojui, kuris galės daugiau pailsėti.

Apgalvokite automobilyje esančias pramogas

Nors kelioniniame DVD grotuve lengva įjungti filmą, yra paprastesnių ir interaktyvesnių dalykų, kuriais galima užsiimti automobilyje, kai filmas baigiasi. Audioknygų klausymas yra puiki veikla kelionėje, o šiais laikais jas galima lengvai pasiekti bet kuriuo išmaniuoju telefonu. Be to, daugelis jų yra nemokamos arba yra nemokamos per bet kurios audioknygų programėlės bandomąjį laikotarpį.

123RF.com nuotr. / Spalvoti pieštukai
123RF.com nuotr. / Spalvoti pieštukai

Dar viena puiki idėja – spausdiniai, kurie vis dar labai praverčia jaunesniems vaikams. Yra daugybė nemokamų labirintų, žodžių žaidimų ir kitų smagių užsiėmimų, kuriuose reikia tik popieriaus ir rašiklio. Jei vaikai dar pakankamai maži, kad mėgtų spalvinti, ant kelių galima pasidėti stalelį, o ant priekinių sėdynių galvos atlošų pakabintame segtuve galima lengvai laikyti kreideles ir spalvotus pieštukus.

Ilgos kelionės nebūtinai turi varginti visą šeimą, o šie patarimai įrodo, kad jos gali būti smagios ir paprastos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius