Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pavojingiausi dalykai Egipto sostinėje: net Teheranas yra kačiukas prieš Kairą

Visai neseniai iš Lietuvos į Egipto kurortus kildavo po kelis lėktuvus per dieną. Kovo ir balandžio mėnesiais į šią šalį skrido visi ištroškę saulės ir kelionių, nes būtent Egipto kryptis buvo ir lengviausiai praktiškai įgyvendinama, ir vienintelė, kur nuskridus laukė geras oras.
Kelionė Egipte
Kelionė Egipte / 123rf.com nuotr.

Dabar yra gegužė, ir šiltesnių kraštų mėgėjams pasirinkimas didėja, nes prisideda Turkija ir kitos netolimos šalys. Vilniaus oro uoste randasi daugiau lėktuvų, kas rodo, kad su pandemija kažkaip susigyvenama ir bandoma bent jau nedidele dalimi grįžti į šiek tiek normalesnį keliavimo ritmą. Egiptas, aišku, konkurentais per daug nesidžiaugia, bet ką jau padarysi, gyvenimas toks.

Šiandien į Egiptą pažiūrėkime ne poilsiautojo, o keliautojo akimis ir apžvelkime ne kurortus, kurie iš esmės yra vienodi, o didžiausią ne tik Egipto, bet ir ilgą laiką buvusį Afrikos miestą. Kodėl buvusį?

Nes jau kurį laiką Egipto sostinę gyventojų skaičiumi yra aplenkę Nigerijos Lagosas ir Kongo Demokratinės Respublikos Kinšasa. Tačiau kas tuos miestus žino ir kas nori į juos keliauti? Nedaug kas. Nes neužtenka tiesiog nevaldomai daugintis ir plėstis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius