Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažintinės savaitgalio kelionės su SPA – tokį malonumą lietuviai patirs jau rudenį

Nors daugelio mintyse dar kirba planai apie karštas vasaros atostogas įvairiausiuose Europos, ir ne tik jos, kampeliuose, dalis kelionių mėgėjų jau ima dėliotis ir rudens ar žiemos planus. Beje, tam dabar – pats geriausias metas. Kelionių organizatoriai šiemet nepašykštėjo naujienų, viena iš kurių – pažintinės savaitgalio kelionės su SPA malonumais į Estiją, Latviją arba Lenkiją.
Livonijos ordino pilis
Kuresarė

Ištrūkti savaitgaliui

Dažnam ne svetima rudens pradžioje užplūstanti vasaros nostalgija. Dienos tampa vis vėsesnės. Nors jas dar pašildo karštų vasaros atostogų prisiminimai, tačiau mintis, kad dabar jų reikės laukti ištisus metus – neteikia džiugesio.

Vis dėlto kelios išeitys išgyventi niūrųjį rudens ir žiemos sezoną yra. Dalis keliautojų tuo ima rūpintis jau tada, kai kiti ramiai sau gulinėja paplūdimiuose ar mėgaudamiesi šilumą naršo gražiausius Europos kampelius. Kai mūsų kraštus lanko žvarbus ruduo ar žiema, egzotiniuose kraštuose – pats sezonas. Taigi norint tarp vienos ir kitos vasaros dar įterpti nepakartojamų įspūdžių tolimieji kraštai – puikus pasirinkimas, tačiau tinkamas, veikiausiai, ne kiekvienam. Tačiau yra ir kitų būdų bent trumpam „pagauti“ kelionių dvasią ir pasikrauti teigiamų emocijų.

Artėjančiam sezonui vienas didžiausių kelionių organizatorių Lietuvoje „Novaturas“ siūlo naujieną – trumpus, bet nepamirštamus savaitgalio atokvėpius. Nuo šiol rudens ir žiemos savaitgaliais lietuviai galės leistis į pažintines keliones su SPA į kaimynines Latviją, Estiją ir Lenkiją. Kelionių organizatoriai tikina, kad tokio tipo kelionės pradėtos organizuoti atsižvelgiant į pačių keliautojų išreikštus pageidavimus, todėl tikimasi, jog jos bus paklausios.

123RF.com nuotr./Spa malonumai
123RF.com nuotr./Spa malonumai

Vienas svarbiausių kelių dienų išvykų akcentų – nedidelio pažintinio turo ir vandens pramogų suderinimas. Ištrūkę savaitgaliui keliautojai susipažins su gražiausiais kaimyninių šalių miestais, o po to pasiners į SPA malonumus.

Didikiška kelionė į Jūrmalą

Kas ir kada besvarstytų apie kelionę į Latviją, Jūrmala – visada tarp variantų stabtelėti ilgesniam laikui ar bent jau trumpam atokvėpiui. Tai vienas žinomiausių kaimynų kurortų, turinčių ką pasiūlyti keliautojams tiek šiltuoju, tiek šaltuoju sezonu.

123rf.com nuotr. /Paplūdimys Jūrmaloje
123rf.com nuotr. /Paplūdimys Jūrmaloje

Pirmoji stotelė iš Lietuvos keliaujant Jūrmalos link – viduramžiais alsuojanti Livonijos ordino pilis. Čia, Jaunpilyje, keliautojų laukia nepamirštamos akimirkos – nuo teatralizuotos ekskursijos, pristatančios riterių gyvenimą, iki gardžiomis vaišėms ir gira nuklotų stalų – didikiškos puotos. Tik pastaroji – ne teatrališka, o tikra – skirta būtent pilies lankytojams.

Pasisėmus riteriškų įspūdžių, kitas tikslas – pati Jūrmala. Vakaras kurorte – laisvas atostogautojų pasirinkimas. Viliojantis prasiėjimas pajūriu ar jaukiomis Jūrmalos gatvėmis, prašmatni ar kukli – pagal poreikį – vakarienė miestelio centre, o galbūt taip ilgai lauktas SPA. Suderinti, beje, įmanoma ir abu malonumus, mat viešbučio baseinu bei pirtimis naudotis leidžiama iki kitos dienos vidurdienio.

Livonijos ordino pilis
Livonijos ordino pilis

Pajudėjus Lietuvos link – toli gražu ne kelionės pabaiga. Keliautojų dėmesiui – vienas seniausių Latvijos miestelių – Ikškilė ir pažintis su pirmuoju mūriniu pastatu Baltijos šalyse – Livonijos vyskupo bažnyčia. Galiausiai, ir paskutinė, bet toli gražu ne prasčiausia – galbūt net atvirkščiai – kelionės stotelė – Sulos namai. Į svečius pas latvį, sugalvojusį, kaip iš sulos pagaminti sirupą, limonadą ar net vyną. Šis neįprastas gastronominis akcentas – neilgos, bet tikrai įsimintinos savaitgalio kelionės pabaiga.

Unikalioji Sarema

Savaitgaliui siūloma šoktelėti ir kiek labiau į šiaurę – pas kaimynus estus, į unikaliąją Saremos salą. Anksti ryte išvykus iš Lietuvos, Estijos pažiba pasiekiama kiek įdienojus. Atvykus į viešbutį ir įsikūrus, siūloma iš karto lepintis SPA procedūrų malonumais arba leistis į kelionę po įspūdį tikrai paliekančią Saremos sostinę Kuresarę. Rygos įlankos pakrantėje įsikūręs miestas pasižymi jaukumu ir autentika.

123RF.com nuotr./Saremos sala
123RF.com nuotr./Saremos sala

Klaidžiojant nedidukėmis Kuresarės gatvėmis, būtina užsukti į pagrindinę miesto aikštę, pasižvalgyti po baroko stiliumi alsuojančia Rotušę, Teismo rūmus bei Svarstyklių namus. Vienas iš turistų itin pamėgtų objektų ir viena geriausiai Baltijos šalyse išsilaikiusių tvirtovių – Kuresarės pilis.

Netoli Saremos sostinės yra dar vienas apsilankymo itin vertas gamtos reiškinys – Kali meteoritinio kraterio ežeras. Teigiama, kad čia prieš 7 000 m. pr. Kr. nukrito meteoritai. Tarptautiniu mastu žymaus ežero skersmuo siekia 110 m, o giliausia vieta – 22 metrus.

123RF.com nuotr./Kuresarės pilis
123RF.com nuotr./Kuresarės pilis

Susipažinus su žymiausiais Saremos lankytinais objektais, pasivaikščiojus po jaukumu dvelkiančią sostinę, grįžtama į viešbutį, o pernakvojus judama Lietuvos link, tačiau įspūdžių pilna ir antroji diena. Sustojimas garsiame Estijos kurorte Pernu abejingų nepalieka. Stilingas, modernus ir žavintis savo architektūra – tuo garsėja šis miestas.

Šioje stotelėje keliautojų kryptis išsiskiria – vieni susigundo iš arčiau pažinti žavingąjį Pernu miestą, kiti – pasimėgauti didžiausio Estijos vandens parko „Trevise Paradiis“ malonumais.

Garsiosios Mikolaikos

Įsimintinai savaitgalio kelionei galima pasirinkti ne tik šiaurės, bet ir priešingą kryptį – keliauti į Lenkiją, Mikolaikas. Pirmasis lankytinas objektas turistų dėmesiui – įspūdinga XIV a. menanti gotikinė Kentšyno pilis. Keliautojus vilioja ne tik išskirtinė architektūra, bet ir pilyje įsikūręs muziejus, kurio eksponatai leidžia kiek artimiau susipažinti su lenkų, ir ne tik jų, istorija. Kultūriniai-istoriniai išvykos akcentai tuo nesibaigia, kaipgi važiuojant šia kryptimi nesustoti prie vieno iš Lenkijos pasididžiavimų – Šv. Lipkos ansamblio.

123RF.com nuotr./Šv. Lipkos ansamblis
123RF.com nuotr./Šv. Lipkos ansamblis

Po nedidelės pažintinės programos vykstama pagrindinio kelionės tikslo, Mikolaikų, link. Laikas atsinaujinusiame „Tropikanos“ vandens pramogų parke – neribotas. Kitaip tariant, nusileidimų kalneliais, sūkurinių vonių, pirčių ir baseinų malonumų – į valias. Pastaraisiais, beje, galima spėti pasimėgauti dar ir iš ryto, vos papusryčiavus, nes tęsti kelionę numatoma tik po pietų.

Pasukus Lietuvos kryptimi, keliautojai raginami neskubėti užsnūsti autobuse, nes laukia dar vienas įspūdingas objektas ežerų apglėbtas Vygrių nacionalinis parkas. Dėl saugomų augalų rūšių ir nepaprasto kraštovaizdžio šis objektas itin dažnai turistų lankomas vasarą, tačiau nepakartojamai bažnyčiai ir jos bokštui, vienuolių kamaldulių nameliams bei kvapą gniaužiančiai panoramai žiema suteikia dar didesnio žavesnio.

Daugiau informacijos rasite čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius