Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzai išrinko gražiausią savo šalies kaimelį: pasigėrėkite vaizdais iš jo

Prancūzijoje tikrai netrūksta kaimelių, kurie atrodo lyg iš pasakų knygų. Bet kuris jų pats gražiausias, jaukiausias ir žaviausias? Tikriausiai reikėtų paklausti pačių prancūzų. Šiemet tokiu jie išrinko Hunspach Elzaso regione.
Hunspach kaimelis
Hunspach kaimelis / 123rf.com nuotr.

Prancūzai kasmet renka „Le Village Préféré des Français“ – Prancūzijos mėgiamiausią kaimelį – savo balsą atiduodami vienam iš keliolikos pasiūlytų variantų. Liepą paskelbta, kad šių metų nugalėtojas – netoli sienos su Vokietija esantis Hunspach.

Mažulytis kaimas turi tik 650 gyventojų. Jis yra anksčiau buvusi švedų gyvenvietė ir garsėja kaip vienas gražiausių Elzaso regiono kaimelių, kuriame galima rasti visus svarbiausius šioms vietovėms būdingus atributus – fachverkinius namus, spalvingomis gėlėmis gausiai dekoruotas gatves ir vaizdingus peizažus į vynuogynus.

Hunspach yra mažiau nei už valandos kelio nuo Strasbūro, o daugiausiai jį lanko patys prancūzai ir vokiečiai. Tiesa, dėl pandemijos turistų srautai čia buvo nutrūkę. „Elzasui didelį smūgį sudavė COVID-19, kartu ir jo įvaizdžiui, todėl labai džiaugsimės, kai turistai grįš“, – sakė Sylvie Heiby, kaimelio vicemerė.

Prognozuojama, kad paskelbus jį mėgiamiausiu Prancūzijos kaimeliu, Hunspach gali pritraukti apie 30 proc. daugiau turistų nei įprastai.

Hunspach yra jau trečiasis Elzaso miestelis, kuris sulaukia tokio įvertinimo. Anksčiau tokiais paskelbti Egisemas (Eguisheim) ir Kaizersbergas (Kaysersberg).

Po Hunspach šiemet rikiuojasi Les Anses-d'Arlet ir Ménerbes.

Praėjusiais metais rinkimų nugalėtoju buvo paskelbtas Normandijos pakrantės gražuolis Sen Va la Hugas (Saint-Vaast-la-Hougue).

Jeigu žavingų ir jaukių kaimelių bei nedidelių miestelių ieškote arčiau, verta prisiminti Latvijoje esančią senovinę Kuldygą, kurios atmosfera žavisi net filmų kūrėjai.

O štai 15min skaitytojai rekomenduoja ir 20 žaviausių Lietuvos kaimų ir miestelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius