Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 28 /17:30

Prancūzijos užfiksuotas karščio rekordas – termometrų stulpeliai pirmąkart pakilo virš 45 C

Prancūzijoje penktadienį buvo pasiektas naujas visų laikų kaitros rekordas – temperatūra šalyje pirmąkart pakilo virš 45 laipsnių Celsijaus, didelę dalį Europos apėmus smarkių karščių bangai, pranešė valstybinė meteorologijos tarnyba „Meteo-France“.
Prancūzijos užfiksuotas naujas šalies karščio rekordas – 44,3 laipsnio
Prancūzijos užfiksuotas naujas šalies karščio rekordas – 44,3 laipsnio

Rekordinis 45,1 °C karštis buvo išmatuotas Vilvjelio kaime pietiniame Garo departamente. Ankstesnis Prancūzijos rekordas – 44,1 laipsnio – buvo pasiektas Sen Kristolyje prie Alė ir Konkerake pietiniame Garo departamente per liūdnai pagarsėjusią 2003 metų karščių bangą, naujienų agentūrai AFP nurodė „Meteo-France“.

Ispanijoje gyvenantis, bet šiuo metu Prancūzijos mieste Bordo atostogaujantis Paulius 15min trečiadienį pasakojo, kad „karštis drėgnas, labai tvanku. Jausmas toks, lyg ventiliatorius pūstų tiesiai į veidą įkaitusį orą.“

„Prakaitas žliaugia, nes tokiame karštyje per dieną išgeriu apie 4 litrus vandens. Po miestą vaikštinėja nebent turistai. Parduotuvių ir restoranų kondicionieriai įjungti visu galingumu“, – įspūdžiais dalijosi Paulius.

Daugiau lietuvių įspūdžių skaitykite čia.

Prancūzijos vyriausybė rekomendavo karčiausiu paros metu atleisti nuo darbo darbuotojus, kurie dirba lauke. Be to, dėl karščių į pirmadienį buvo perkelti moksleivių egzaminai, labdaros organizacijos gatvėse dalija vandenį benamiams, o visoje šalyje prekyba ventiliatoriais išaugo keturis kartus.

Prancūzijoje pareigūnai savivaldybių pastatuose šią savaitę atidarė „vėsumos kambarius“, baseinai yra atverti ir maudynėms vėlai vakare, buvo įrengti papildomi geriamojo vandens fontanai.

Tokia kaitra taip anksti birželį Prancūzijoje nematyta nuo 1947 m. Prognozuojama, kad keliose šalies dalyse bus pasiekti visų laikų karščio rekordai, o temperatūra net naktį nenukris žemiau 20 laipsnių.

VIDEO: Artėja pragariški orai: per Europą ritasi beprecedenčio karščio banga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius