Prasideda dalyvių registracija į dešimtą kartą organizuojamą ekspediciją „Misija Sibiras“

Balandžio 3-ąją prasideda pilietiškiausios, jaunimui skirtos iniciatyvos „Misija Sibiras‘15“ atranka. Kasmet šimtai jaunų žmonių išreiškia norą būti šio svarbaus projekto dalimi. Šiemet ekspedicija bus jubiliejinė – dešimtoji. Užpildyti dalyvių anketas bus galima iki gegužės 8-osios.
„Misija Sibiras“ akimirka
„Misija Sibiras“ akimirka / Organizacijos „Jauniems“ nuotr.

Pasak projektą įgyvendinančio labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktoriaus Igno Rusilo, dešimt metų jaunimo projektui yra išties ilgas laikotarpis. Tai, kad jis gyvas iki šiol, įrodo, kiek Lietuvoje daug jaunų, pilietiškų žmonių, kuriems rūpi mūsų tautos istorija.

„Projektas suteikia galimybę prisiliesti prie praeities, pajausti ir dalintis ja, motyvuoja drąsiai eiti pirmyn išmokus praeities pamokas, gerbiant ir didžiuojantis tautiečiais. Tai yra misija, tad kviečiu priimti iššūkį, užsimesti kuprinę ant pečių ir leistis į savo šalies, kartu ir savęs pažinimo kelionę“, – kvietė I.Rusilas.

Pernai ekspedicijoje dalyvavusi Laura Rojutė teigė gavusi daugiau nei tikėjosi išvykdama.

„Pildydama anketą norėjau papulti bent į bandomąjį žygį. Kai buvau pakviesta keliauti į Sibirą, be galo apsidžiaugiau. Tai buvo nepakartojamas nuotykis, kuris man suteikė labai daug – sunku viską apsakyti žodžiais.

Ekspedicijos dalyviai
Ekspedicijos dalyviai

Bandomasis žygis sustiprino pasitikėjimą savimi ir savo jėgomis, supratau, kad žmogus dažnai net nežino, kiek daug jis gali, kol nepadaro. Ekspedicijoje patyriau išskirtinę galimybę prisiliesti prie istorijos, išgyvenau jaudinančių akimirkų bei susipažinau su bendraminčiais.

Grįžus į Lietuvą buvo smagu leistis į susitikimus su mokiniais, bendruomenėmis ir dalintis neišdildomais įspūdžiais,“ – pasakojo „Misija Sibiras'14“ dalyvė. 

Užpildyti antrankos anketą iki gegužės 8 d. galima projekto interneto puslapyje www.misijasibiras.lt

Lėšos bus renkamos koncerte

Balandžio 16 d. vyks specialus projekto „Misija Sibiras“ dešimtmečio koncertas – palaikymo akcija, kurioje bus galima susipažinti su projekto bendruomene bei pasiklausyti puikios muzikos. Jis bus filmuojamas LRT Didžiojoje studijoje nuo 18.45 val. 

Organizatoriai džiaugiasi, kad per projekto gyvavimo metus daug nuveikta. Savo norą dalyvauti projekte išreiškė daugiau nei 10 000 jaunų žmonių, suorganizuota 13 ekspedicijų į lietuvių tremties ir įkalinimo vietas Sibire, perduoti linkėjimai dešimtims lietuvių, tebegyvenančių ten.

Per dešimt metų taip pat  buvo suorganizuota tūkstančiai pristatymų mokyklose, universitetuose, bendruomenių centruose.

Eksponuota šimtai jaunimo ekspedicijų fotografijų parodų, sukurti dokumentiniai filmai įkvėpė saugoti mūsų istoriją, domėtis savo šaknimis bei pasisemti stiprybės iš mūsų protėvių žygdarbių.

Prisidėti prie projekto „Misija Sibiras‘15” įgyvendinimo galima jau dabar skambindami ar siųsdami trumpąsias žinutes numeriu 1402 (auka – 1,45 Eur) arba pervesti norimą sumą projekto paskyroje portale aukok.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius