-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Ryanair“ dėl naujo skrydžių palydovų streiko Ispanijoje atšaukė dalį skrydžių

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pirmadienį atšaukė šešis skrydžius Ispanijoje, skrydžių palydovams pradėjus naują keturių dienų streiką reikalaujant didesnių atlyginimų ir geresnių darbo sąlygų, pranešė profsąjunga.
Lėktuvas
Lėktuvas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vasaros turistiniam sezonui artėjant prie piko, tai tik sustiprins sektoriaus problemas, ypač atsižvelgiant į tai, kad ir varžovės „EasyJet“ darbuotojai ketina atnaujinti streikus šį savaitgalį.

Keturi iš „Ryanair“ atšauktų skrydžių yra skrydžiai į Barseloną arba iš jos, o kiti du buvo susiję su atvykimais ir išvykimais iš Palmos de Maljorkos, pranešė „Union Sindical Obrera“ (USO), viena iš dviejų streiką paskelbusių profsąjungų.

Dar 28 skrydžiai buvo atidėti iki 9 val. ryto vietos (10 val. Lietuvos) laiku, priduriama pranešime.

„Ryanair“ skrydžių palydovai Ispanijoje birželį ir liepą surengė virtinę streikų, o profsąjungos USO ir SITCPLA paskelbė trečiąją 24 valandų trukmės streikų bangą nuo rugpjūčio 8 iki 2023 metų sausio 7 dienos, teigdamos, kad „Ryanair“ atsisakė „užmegzti bet kokį dialogą“.

Streikai vyks kiekvieną savaitę, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio. Profsąjungos teigia, kad „Ryanair“ yra vienintelė tarptautinė bendrovė Ispanijoje, neturinti kolektyvinės sutarties.

Vežėja savo ruožtu tvirtina, kad streikai neturėjo didelės įtakos jo veiklai Ispanijoje, kur jis aptarnauja daugiau nei 650 maršrutų.

Tuo tarpu „EasyJet“ pilotai Ispanijoje nuo rugpjūčio 12 dienos rengia kassavaitinius trijų dienų streikus, reikalaudami atkurti prieš pandemiją buvusias darbo sąlygas.

Artimiausias jų streikas prasidės šeštadienį.

Vos prieš dvi savaites panašią akciją surengė vežėjos skrydžių palydovai. Tuomet ginčas su darbdave baigėsi susitarimu.

Tuo tarpu Ispanijos nacionalinės oro vežėjos „Iberia“ pigių skrydžių padalinio „Iberia Express“ skrydžių palydovai taip pat turėtų surengti 10 dienų streiką nuo rugpjūčio 28 d iki rugsėjo 6 d., pranešė USO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius