-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ laikosi skrydžių grafiko, nepaisydama Europoje vykstančių streikų

Nepaisydama darbo užmokesčiu nepatenkintų pilotų ir keleivių salonų įgulų streikų Jungtinėje Karalystėje (JK) ir Portugalijoje, „Ryanair“ ketvirtadienį vykdo beveik visus savo skrydžius, pranešė Airijos oro linijų bendrovė.
„Ryanair“ darbuotojų streikas
„Ryanair“ darbuotojų streikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Visi „pirmosios bangos“ skrydžiai į ir iš JK oro uostų šį rytą vyko taip, kaip suplanuota, su 97 proc. punktualumu“, – pareiškė „Ryanair“ ir pridūrė, jog minimalius trikdžius lėmė oro eismo kontrolės tarnybos vėlavimai.

„Šiandien nesitikime jokių mūsų orlaivių skrydžių į ir JK oro uostus trikdžių“, – pažymėjo bendrovė.

Tuo tarpu Portugalijoje buvo atidėtas tik vienas skrydis iš Porto į Milaną, kuris buvo nukeltas į popietę.

Jungtinėje Karalystėje pilotų streikas vyks ketvirtadienį ir penktadienį, o Portugalijoje keleivių salono įgulų nariai šiandien streikuoja antrą dieną iš penkių.

„Ryanair“ pilotai britai gavo leidimą streikuoti trečiadienį vėlai vakare, kai Londono Aukštasis teismas atmetė Airijos vežėjos prašymą uždrausti streiką.

Visgi Dublino Aukštasis teismas neleido prisijungti Airijoje įdarbintiems pilotams.

Portugalijoje trikdžiai buvo apriboti po to, kai šalies vyriausybė nurodė darbuotojams teikti bent minimalią paslaugų apimtį.

Ispanijos „Ryanair“ keleivių salonų įgulos planuoja surengti dešimties dienų streiką rugsėjį.

Beveik nepastebimi streikų sukelti trikdžiai labai skiriasi nuo situacijos praėjusiais metais, kai beveik visą Europą apėmę streikai paveikė tūkstančius keleivių – tai paskatino „Ryanair“ padidinti darbuotojų atlyginimus sudarant svarbius susitarimus su profsąjungomis.

Visgi Airijos profsąjunga „Forsa“ tvirtina, kad 2018 metais su ja sudarytas susitarimas apsiribojo tik tuo metu svarbiais klausimais.

„Ryanair“ pareiškė, kad „Forsa“ nenurodė konkrečių darbo užmokesčio reikalavimų, skubotai ėmėsi streikų ir netinkamai vykdė balsavimą dėl streiko.

Šių metų streikai vyksta Airijos oro bendrovei sudėtingu metu, nes įvairios problemos stabdo bendrovės veiklos plėtrą ir mažina pelną.

„Ryanair“ pirmojo ketvirčio grynasis pelnas sumažėjo daugiau nei penktadaliu dėl augančių išlaidų, intensyvios konkurencijos ir „Brexit“ keliamos suirutės.

Atsižvelgdama į šias aplinkybes bei į tai, kad krizės apimta „Boeing“ vėlina naujų orlaivių pristatymus, „Ryanair“ neseniai sumažino savo rezultatų prognozę ir laikinai uždaro bazes įvairiose šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius