Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ nesureikšmina skrydžių palydovų streikų poveikio bendrovės veiklai

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ nesureikšmina šį savaitgalį įvykusių darbuotojų streikų poveikio, sakydama, kad jos tvarkaraštyje buvo „labai nedidelių trikdžių“.
Skrydžiai
Skrydžiai / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Ryanair Skrydžiai

„Ryanair“ skrydžių palydovų profsąjungos penktadienį paskelbė trijų dienų streiką dėl darbo užmokesčio ir darbo sąlygų Ispanijoje, Portugalijoje ir Belgijoje, o šeštadienį – Italijoje ir Prancūzijoje.

Sekmadienį išplatintame pranešime bendrovė teigė, kad mažiau nei du proc. iš 9 tūkst. skrydžių, vykusių nuo penktadienio, buvo paveikti „nedidelių ir menkai remiamų streikų“.

Didžiausia Europos oro linijų bendrovė pagal keleivių skaičių dėl atšauktų skrydžių Ispanijoje, Italijoje, JK ir Prancūzijoje kaltino perkūnijas Pietų Europoje ir streiką Marselio skrydžių valdymo centre.

Tačiau profsąjungos tai ginčija. Prancūzijos SNPNC pranešė, kad dėl streiko šeštadienį buvo atšaukti 36 iš 80 „Ryanair“ skrydžių, o sekmadienį – dar 16 skrydžių.

Ispanijos „Union Sindical Obrera“ pranešė, kad šeštadienį Madride, Barselonoje, Palmoje, Ibisoje, Santjage ir Žironoje buvo atšaukti 75 skrydžiai. Sekmadienį buvo atšaukti 42 skrydžiai ir maždaug 60 – atidėti.

Belgijos Šarlerua oro uostas paveiktas labiausiai – šeštadienį čia buvo atšaukti 44 skrydžiai, tačiau sekmadienį nė vieno, rašoma „Ryanair“ interneto svetainėje.

SNPNC atstovas Damienas Mourguesas anksčiau teigė, kad „Ryanair“ nepaiso poilsio laiko įstatymų, ir paragino padidinti vis dar skrydžių palydovams mokamą minimalų atlyginimą.

„Ryanair“ skrydžių palydovų profsąjungos Ispanijoje organizuoja dar vieną streiką birželio 30 – liepos 2 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius