Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ tyliai naikina vieną iš papildomų mokesčių

Ne vienas patyręs, kad įvairūs papildomi mokesčiai žemų kaštų oro linijose atsieiti gali ir kelis kartus daugiau nei pats lėktuvo bilietas. Dažniausiai galima išgirsti apie vis naujus apmokestintus dalykus tokiuose skrydžiuose, tačiau šįkart – geros žinios skrendantiems su vaikais.
Gali būti reikalaujama, kad lėktuvai nebūtų visiškai pilni
„Ryanair“ / 123rf.com nuotr.

„Ryanair“ jau kelerius metus galioja taisyklė, kuri gali kiek pagadinti kelionę kartu skrendančiai žmonių grupei. Jeigu nenorite mokėti papildomai, vietos lėktuve bus išdalintos atsitiktiniu būdu – neatsižvelgiant net į tai, kad bilietai pirkti kartu.

Draugų kompanijai tai gal ir tik menkniekis, tačiau skrendantiems su mažais vaikais tokia politika yra galvos skausmas. Dažnas tiesiog tuomet sumoka papildomų eurų, kad galėtų patys pasirinkti vietas lėktuve, ir tuomet sėdi šalia.

Airijos oro bendrovė buvo padariusi tik vieną nuolaidą – jeigu suaugusysis nusiperka vietą, tuomet vaikui leidžia ją pasirinkti šalia nemokamai. Tačiau tai galioja tik vienam iš tėvų.

Panašu, kad ši politika keičiasi, nors „Ryanair“ apie tai oficialiai ir neskelbia.

Lenkijos portalo fly4free.pl žurnalistai išbandė įvairius skrydžių variantus ir pastebėjo, kad perkant bilietus su vaikais jau leidžiama nemokamai pasirinkti vietas 18-33 eilėse.

Tiesa, galioja ir išlyga – nemokamai vietą šalia vaiko/ų galima pasirinkti tik vienam iš suaugusiųjų. Jeigu skrenda keli suaugusieji, kitiems teks sumokėti papildomai, jeigu nori sėdėti šalia.

Kodėl tokie pokyčiai? Gali būti, kad Airijos bendrovė reaguoja į Italijos civilinės aviacijos tarnybos ENAC perspėjimą. Ši griežtai paragino „Ryanair“ atsisakyti mokesčių už vietos pasirinkimą keliaujantiems su vaikais ar žmonėmis su negalia.

Iš pradžių bendrovė atsisakė tą padaryti, tačiau vėliau įgyvendino pokyčius skrydžiuose Italijoje, o dabar, panašu, ir visuose kituose reisuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius