Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vieta idealioms jūsų atostogoms: puikus oras, skanus maistas ir kvapą gniaužianti gamta

Sėkmingos kelionės ir gero poilsio receptas paprastas – tai, ką gausite nuvykę į vietą mažų mažiausiai turi atitikti jūsų lūkesčius, o idealiu atveju jūsų lūkesčiai turi būti viršyti. Tad šįkart apie tai, ko galima tikėtis Sardinijoje – Italijai priklausančioje antrojoje pagal Viduržemio jūros saloje, turinčiai itin gražius paplūdimius, dar finikiečių laikus menančius miestus bei savitą maisto kultūrą.
Sardinija, Italija
Sardinija, Italija / 123RF.com nuotr.

Kaip iš paveiksliuko

Sardinija gali pasiūlyti įvairias aktyvaus bei pasyvaus poilsio formas, bet vykstant čia reikia nepamiršti esminio raktažodžio – „poilsis prie jūros“. Taip yra ne dėl to, kad Sardinija negali pasiūlyti ko nors daugiau, o dėl to, kad jos paplūdimiai – pasiūlymas, kuriam neįmanoma atsispirti. Jeigu matėte idiliškus paveiksliukus su balto smėlio paplūdimiais (beje, prie pat esančioje Budelli saloje galite pamatyti ir unikalų rožinį paplūdimį, kurio smėlį nudažė smulkios kriauklelių bei koralų dalelytės) ir žydra jūra – tai Sardinija.

Ir visa tai pasiekiama tiesioginiu skrydžiu iš Lietuvos. Tad štai keli patarimai tiems, kurie susiruošė į šią idilišką, turtingos istorijos bei savitas kulinarines tradicijas puoselėjančią salą.

123RF.com nuotr./Sardinija, Italija
123RF.com nuotr./Sardinija, Italija

Mokant daugiau galima sutaupyti

Sardinijos pajūrio viešbučiai išsidėstę prie gražiausių pakrančių. Deja, statydami savo miestus senieji sardai nepagalvojo, kad kada nors jų sala taip patiks keliautojams ir nepasirūpino, kad gyvenvietės atsidurtų šalia gražiausių salos vietų. Dėl to Sardinijos pakrančių viešbučiai dažnai yra atokiau nuo miestų.

Tai reiškia, kad galėsite pailsėti nuo miesto šurmulio. Tačiau, jeigu staiga sumanysite išbėgti į miestą pavalgyti, jūsų bėgimas gali užsitęsti. Tad rinkdamiesi viešbutį, atkreipkite dėmesį į tai, kokį maitinimą jis siūlo.

123RF.com nuotr./Sardinija, Italija
123RF.com nuotr./Sardinija, Italija

„Dalis viešbučių siūlo ne viskas įskaičiuota ar pilną (vadinamąjį Full board), o dalinį (vadinamąjį Half board) maitinimą. Tai pigiau, bet ne visuomet atsiperka. Ypač jeigu planuojate pasilikti prie jūros, mat pietauti teks čia pat vietoje. Tad pažiūrėkite, ar taupydami neišleisite daugiau ir gal brangesnis variantas leis taupyti ne tik pinigus, bet ir rūpesčius, kurių atostogų metu visiškai nesinori“, – sako Inga Aukštuolytė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė.

VIDEO: Beautiful Places To See- Sardinia, Costa Smeralda, Italy

Siesta. Verta prisiminti, kad Sardinijoje yra siesta. Jos laikas griežtai nenustatytas, tai būna metas kažkur tarp 12 ir 16 valandos. Žinoma, siesta netrunka visas keturias valandas, o ilgiausios jos būna didžiųjų karščių metu rugpjūtį, tačiau planuodami savo išvykų laiką turėkite omenyje, kad ne visų parduotuvių ir įstaigų durys atviros visą dieną.

Šeimos. Keliaujantiems su šeima, Sardinija yra tinkamas pasirinkimas, mat geras aptarnavimas, pramogų ir paslaugų įvairovė atostogomis leidžia džiaugtis ir mažiesiems. Tai, žinoma, palengvina vaiko priežiūrą bei leidžia papildomą laiką skirti sau ir artimiesiems. Ne mažiau svarbu ir tai, kad paplūdimiai čia turi gerą įėjimą į jūrą, lėtai gilėjantis bei šiltas vanduo atpalaiduos nuo nuolatinio rūpesčio bei įtampos dėl vaiko maudynių.

123RF.com nuotr./Sardinija, Italija
123RF.com nuotr./Sardinija, Italija

Poros. Gamta pasirūpino, kad į Sardiniją atvykstančioms poroms ši sala įsimintų ilgam. Reikia nuošalaus, rojaus kampelį primenančio paplūdimio – prašom, įspūdingų flamingų – prašom, delfinų žydro Viduržemio jūros vandens bangose – prašom, kelionės žirgais jūros pakrante, jaukios ir skanios vakarienės senoviško Italijos miestelio kavinėje – prašom.

Jaunimas. Diskotekos ir audringas naktinis gyvenimas – šitie dalykai Sardinijoje yra retenybė. Juos greičiausiai suras tie, kurie apsistos Sardinijos sostinėje Kaljaryje. O štai smalsiems ir judriems teks susidurti su kita problema – per vienas atostogas visų salos įdomybių nepamatysi, tad nuolat teks pildyti sąrašą vietų, kurias reikės aplankyti kitąsyk atvykus salon.

123RF.com nuotr./Sardinija, Italija
123RF.com nuotr./Sardinija, Italija

Kada keliauti? „Vasara Sardinijoje – kaitrų metas, todėl Sardinija gera kryptis tiems, kurie nori pabėgti nuo lietuviško rudens. Rugsėjį vidutinė oro temperatūra čia – 26, vandens – 22 laipsniai, o spalį, kai Lietuvoje jau įsibėgėja šalnų metas, Sardinijoje oras prišyla iki 23, vanduo 20 laipsnių šilumos“, – sako „Tez Tour“ atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius