Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 15 /2014 11 16

Šarm el Šeiche buvę „Plius Travel“ klientai parskrido į Lietuvą

Iš Šarm el Šeicho grįžo apie 180 nemokios „Fresh Travel“ turistų. Skrydis į Lietuvą „Small Planet Airlines“ lėktuvu, kaip ir numatyta, prasidėjo vidurnaktį. Vilniaus oro uostą lietuviai pasiekė sekmadienį paryčiais.
Šarm el Šeichas
Šarm el Šeichas / Pliustravel.lt nuotr.
Temos: 1 Plius Travel

Papildyta 09.24 val. Ankstų sekmadienio rytą iš Šarm el Šeicho kurorto Egipte grįžo paskutiniai penktadienį veiklą nutraukusios kelionių agentūros „Fresh Travel“, veikusios su prekės ženklu „Plus Travel“, turistai. Lėktuvas su maždaug 180 žmonių Vilniaus oro uoste nusileido apie 4 val., pranešė Vilniaus oro uostas.

Papildyta 00.19 val. Vidurnaktį iš Šarm el Šeicho oro uosto pakilo „Small Planet Airlines“ lėktuvas, į Lietuvą skraidinantis 181 turistą, atostogavusį Egipte. Numatyta, kad lėktuvas Vilniaus oro uoste leisis 4.05 val. Valstybinio turizmo departamento duomenimis, į skrydį atvyko visi keleiviai, kelionę pirkę iš savo veiklą sustabdžiusios bendrovės „Freshtravel“. 

„Kol kas niekas nestringa – žmonės atskiromis grupėmis vyksta į oro uostą. Atrodo, kad panašių dramų, kokios buvo Hurgadoje, išvengsime“, – 15min.lt sakė Lietuvos Respublikos konsulas Egipte Justas Vaišnoras.

Visko yra buvę: ir vagysčių, ir avarijų, traumų. Tačiau tokia situacija pirmą kartą. Egiptiečių požiūris toks: esi įdomus tol, kol turi pinigų. Tai nežmoniška, – teigė J.Vaišnoras.

Priminsime, kad šeštadienio rytą viename iš Hurgados viešbučių 22 poilsiautojai iš Lietuvos buvo tapę viešbučio personalo įkaitais: žmonėms neleista pasiimti lagaminų, apsauga neišleido net tų, kurie norėjo palikti viešbutį be daiktų. Į oro uostą, kuriame jau laukė jiems užsakytas lėktuvas, lietuviams pavyko išvykti tik sumokėjus 3 tūkst. JAV dolerių. Konsulo žiniomis, Valstybinis turizmo departamentas garantavo, kad pinigai žmonėms bus sugrąžinti. Sėkmingai pasiekę lėktuvą, šie turistai jau atvyko ir į Lietuvą. 

Iš Šarm el Šeicho oro uosto skrydis į Lietuvą numatytas 00.00 val. Kaip rekomendavo Valstybinis turizmo departamentas, į oro uostą turistai vyksta savarankiškai, kadangi bankrutavusi „Plius Travel“ nesumokėjo šias paslaugas teikiančioms bendrovėms.

„Žmonėms per žiniasklaidą, taip pat artimuosius, kurie skambino mums, į ambasadą, ir į departamentą (Valstybinį turizmo departamentą – aut. past.), platinome informaciją, kad visur su savimi turėtų asmeninius daiktus ir dokumentus. Niekur jų nepaliktų. Po to, kas ryte atsitiko Hurgadoje, norime būti tikri, kad istorija nepasikartos, – sakė Lietuvos konsulas Egipte J.Vaišnoras. – Nesklandumų buvo kilę tik dėl vienos Lietuvos pilietės paso: moteris buvo patyrusi traumą, gydėsi ligoninėje, kur liko jos pasas. Mums pavyko jį atgauti ir pristatyti į viešbutį“.

Konsulas pabrėžė, kad per savo darbo metus pirmą kartą susidūrė su situacija, kurioje Lietuvos piliečiai tarsi įkaitai buvo laikomi viešbutyje. 

„Visko yra buvę: ir vagysčių, ir avarijų, traumų. Tačiau tokia situacija pirmą kartą. Egiptiečių požiūris toks: esi įdomus tol, kol turi pinigų. Tai nežmoniška“, – teigė J.Vaišnoras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius