-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seime – dar pluoštas turizmo agentūrų veiklą griežtinančių pataisų

Lietuvoje šiemet bankrutavus keturioms turizmo bendrovėms, siūloma Turizmo departamentui suteikti daugiau įgaliojimų jas kontroliuoti.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ekonomikos komiteto pirmininkas „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis siūlo taisyti Turizmo įstatymą ir įpareigoti Turizmo departamentą nuolat kontroliuoti įmones bei vertinti jų pinigų srautų ataskaitas.  

Be to, siūloma leisti departamentui iki 10 darbo dienų sustabdyti kelionių organizatoriaus pažymėjimą, jei paaiškėja, kad likus 15 darbo dienų iki kelionės, sužinoma, kad jis nėra pervedęs 70 proc. lėšų viešbučiams arba vežėjams.

„Tvarkietis“ taip pat siūlo 6 kartus – nuo 6 iki 1 mėnesio – sutrumpinti terminą, per kurį kelionių organizatoriaus turi suformuoti nuosavą kapitalą, jei jis sumažėja perpus. Kitu atveju siūloma stabdyti jo licenciją.

Be to, kelionių pardavimo agentai taip pat privalėtų turėti civilinės atsakomybės draudimą. Jie su kelionių organizatoriumi už internetu parduotą kelionę turėtų atsiskaityti per vieną darbo dieną.

Seimas spalio viduryje jau pradėjo svarstyti pataisas, kuriomis siūloma Turizmo departamentui ir toliau leisti kontroliuoti kelionių organizatorius, nes nuo lapkričio 1-osios įsigaliojusiuose įstatymo pakeitimuose šios funkcijos nebeliko.

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas išvados dėl šio pataisos yra paprašęs Vyriausybės – dėl to pataisos svarstymas Seime sustojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius