Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbija pelnosi iš „karantino turizmo“

Serbija pelnosi iš COVID-19 „karantino turizmo“ – tūkstančiai indų dviem savaitėms atvyksta į šią šalį, kad iš jos paskui galėtų tęsti kelionę kitur, rašo „Reuters“.
Namelis Drinos upėje, Serbijoje
Namelis Drinos upėje, Serbijoje / 123rf.com nuotr.

Indija koronavirusų atvejų skaičiumi nusileidžia tik JAV. Daug šalių yra uždraudusios atvykti Indijos piliečiams pandemijos metu, nebent jie yra praleidę 2 savaites kažkurioje kitoje valstybėje. Serbija tapo populiaria stotele indams, nes jiems leidžiama atvykti be vizų, jeigu yra pasiskiepiję arba jų COVID-19 testo atsakymas neigiamas.

Tuomet bent pirmąsias septynias dienas Serbijoje jie privalo praleisti izoliacijoje (priklausomai nuo jų tikslo šalies keliamų reikalavimų), o pasibaigus jai pasidaryti dar vieną koronaviruso testą.

Jagdishas iš Indijos norėjo patekti į JAV, tad dviem savaitėms stabtelėjo Serbijos sostinėje Belgrade. Jis sakė Indijoje laukęs, kol situacija pasitaisys.

123rf.com nuotr./Belgradas
123rf.com nuotr./Belgradas

„Bet niekas neatsivėrė... Pasirinkome Serbiją, nes mums nereikia vizos. O Belgradas yra gražus miestas tyrinėjimui“, – sakė jis „Reuters“.

Viešbučių savininkai sako, kad liepos mėnesį į Belgradą atvyko tūkstančiai indų.

„Nepavadinčiau to „karantino turizmo“, bet galiausiai taip ir yra... Daug viešbučių yra pilnutėliai“, – sakė Ilija Smiljanicius, „Mark Group“ viešbučių vadybininkas.

Birželį Serbija užfiksavo 48,8 proc. metinį turistų skaičiaus augimą, atvykstančiųjų su nakvyne padaugėjo 39,3 proc.

Turizmo sektorius sukuria apie 2,5 proc. šalies BVP. Praėjusiais metais dėl COVID-19 ribojimų Serbija skelbia praradusi daugiau nei milijardą eurų pajamų.

Serbija yra paskiepijusi beveik trečdalį iš savo 6,7 mln. gyventojų. Joje nustatyta daugiau nei 722 tūkst. COVID-19 atvejų ir kiek daugiau nei 7,1 tūkst. mirčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius