Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sezonas prasideda – turistų laukia Lenkijos slidinėjimo centrai

Pasiilgote sniego ir žiemiškų pramogų? Artimiausia kryptis – Lenkijos kalnuose įsikūrę slidinėjimo kurortai. Čia galėsite užsiimti ne tik aktyviu sportu, bet rasite ir sveikatingumo paslaugas, o vakarais mėgausitės kurortinių miestelių šurmuliu.
Zieleniec slidinėjimo kurortas Lenkijoje
Zieleniec slidinėjimo kurortas Lenkijoje / zieleniec.pl nuotr.

Populiariausias žiemos sporto ir pramogų kurortas

Lenkijos pietuose prie sienos su Slovakija įsikūręs vienas populiariausių slidinėjimo kurortų – Lenkijos žiemos sostine vadinama Zakopanė. Beveik kilometro aukštyje esantį miestą supa kalnų šlaituose augančių spygliuočių miškas, pripildantis orą eterinių aliejų. Zakopanėje galima ne tik slidinėti, vakarais kiekvienas gali rasti kur praleisti laiką – rinktis įvairias pramogas, kavinėse paragauti tradicinių patiekalų, pasidairyti suvenyrų parduotuvėlėse.

Lenkijos žiemos sostine vadinama Zakopanė.

Zakopanėje yra trys pagrindinės slidinėjimo zonos. Pirmoji zona – Kasprovy viršūnė, kur yra gana didelio nuolydžio atkarpos, galima slidinėti dviejuose šlaituose. Šias trasas renkasi labiau patyrę slidininkai, ieškantys daugiau potyrių ir adrenalino. Bendras trasų ilgis siekia net 16 km., beje, jos įrengtos miško zonoje, dirbtinis sniegas negaminamas.

123RF.com nuotr./Zakopanė
123RF.com nuotr./Zakopanė

Antroji zona – Gubalowka (1123 m), kurioje dirba galingos sniego gamybos patrankos, užtikrinančios storą sniego dangą. Kai kurios trasos yra apšviestos, todėl slidinėjimu galima mėgautis ir sutemus. Bendras trasų ilgis siekia apie 5 kilometrus, veikia 3 keltuvai. Šioje zonoje galite pasivažinėti kalnų tramvajumi, kuriame telpa 120 žmonių.

Trečioji zona – Nosal, pasižyminti geriausia dirbtinio sniego kokybe, veikia 9 keltuvai. Šį kompleksą renkasi šeimos ir snieglentininkai, veikia aštuonios pradedantiesiems skirtos mėlynosios trasos ir viena raudonoji, kurią renkasi jau mokantys slidinėti. Mėlynoji trasa yra apšviesta, galima slidinėti sutemus. Čia galima užsisakyti grupines ar individualias slidinėjimo pamokas.

Slidinėjimo abonementas Zakopanėje kainuoja nuo 130 PLN. Slidinėjimo inventoriaus nuoma apie 35 PLN dienai.

Vienas moderniausiu slidinėjimo centrų

Nuo Zakopanės 20 kilometrus įsikūręs slidinėjimo centras Bialka Tatrzanska laikomas vienu moderniausiu Lenkijoje. Čia paruošta 20 km įvairaus lygio, plačių, gerai prižiūrimų trasų, veikia keltuvai su vieninga kortelių sistema, aptarnaujantys apie 7000 žmonių, įrengta daugiau nei 5 tūkstančiai vietų viešbučiuose. Jeigu nėra sniego, trasos padengiamus dirbtine danga, sutemus – apšviečiamos.

Taip pat galima atsipalaiduoti komplekse Terma Bania, pasilepinti terminiuose baseinuose, pirtyse, pramogauti vandens čiuožykloje, pasinaudoti procedūromis sveikatingumo centre.

Vienos dienos slidinėjimo pasas kainuoja 104 zlotus (senjorams 95 PLN, vaikams 90 PLN).

Netoli sienos su Slovakija turistų laukia sveikatingumo ir kalnų slidinėjimo kurortas Krynica, spygliuočių miškų apsuptyje rasite keturis slėnius: Krinačinka, Polenica, Čarnyj Potok ir Potok Slotvinskij.
Tai stambiausias Lenkijoje žiemos sporto centras, garsėjantis audringai besivystančiu žiemos sporto rūšių centru, dideliais šiuolaikiniais Žiemos sporto rūmais su dengta čiuožykla, puikia pasivaikščiojimų alėja, Alpių sodu, koncertine sale, šiuolaikiniu mineralinių vandenų paviljonu, funikulieriumi į Parko kalną. Kalnų slidinėjimo sezonas Krynicoje trunka nuo lapkričio pradžios iki balandžio vidurio, viršukalnėse sniegas laikosi mažiausiai 5 mėnesius per metus.

zieleniec.pl nuotr./Zieleniec slidinėjimo kurortas Lenkijoje
zieleniec.pl nuotr./Zieleniec slidinėjimo kurortas Lenkijoje

Sniego danga – garantuota

Pietinėje Lenkijoje yra ir daugiau slidinėjimo centrų – 14 kilometrų į šiaurės rytus nuo Zakopanės ir 80 kilometrų į pietus nuo Krokuvos veikia Bukowina Tatrzanska kurortas. Čia paprastai būna daugiau sniego, nes įsikūręs aukščiau kalnuose nei kiti Zakopanės slidinėjimo centrai. Be to, dauguma nuokalnių padengiamos dirbtiniu sniegu. Iš čia funikulieriumi galima pasiekti Kasprovo viršūnę.

Kurorte yra ir daugiau pramogų: įrengtas vienas iš moderniausių Europoje terminių vandenų kompleksas.

Šiame kurorte veikia modernūs keltuvai, galintys perkelti 9150 keleivių per valandą. Bendras trasų ilgis siekia 24 km: pradedančiųjų trasos užima 5 km, pažengusiųjų trasos 13 km, o patyrusiems skirta 6 km trasų. Taip pat yra ir puikios sąlygos snieglentininkams.

Kurorte yra ir daugiau pramogų: įrengtas vienas iš moderniausių Europoje terminių vandenų kompleksas, kuriame lankytojai mėgaujasi 12-oje baseinų, vandens čiuožyklomis, SPA ir sveikatingumo centru, 8 skirtingomis saunomis.

Flickr nuotr./Aukštutiniai Tatrai
Flickr nuotr./Aukštutiniai Tatrai

Slidinėjimo trasos arčiausiai Lietuvos

Jei nenorite kelionėje sugaišti daugiau laiko, arčiausiai Lietuvos įsikūręs Szelment slidinėjimo centras: Alytaus, Lazdijų, Marijampolės gyventojams tik kelios dešimtys kilometrų.

Šis centras įsikūręs netoli Szypliszki miestelio, 15 kilometrų į šiaurę nuo Suvalkų. Centre rasite 5 slidinėjimo trasas, apšviestas ir tamsiuoju paros metu. Pradedantieji gali rinktis nesudėtingą trasą, išsinuomoti inventorių, teikiamos apgyvendinimo ir maitinimo paslaugos.

Netoli yra dar vienas modernus žiemos sporto centras Wosir-Szelment, populiarus ne tik tarp lenkų, bet ir lietuvių. Kurorte įrengtos aštuonios 270–500 m ilgio trasos, apšviestos vakarais. Sniego dangą užtikrina dirbtinio sniego sistema. Viena iš šių trasų pritaikyta ir snieglentininkams. Spustelėjus šaltukui, ant ežero pradeda veikti čiuožykla.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Tradicinės žirgų traukiamų vežimų lenktynės Zakopanėje
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Tradicinės žirgų traukiamų vežimų lenktynės Zakopanėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius