Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiemet turistais tapo milijardas pasaulio žmonių

2012-aisiais pasaulio turizmo sfera pasiekė dar vieną rekordą: manoma, jog milijardinis turistas tarptautinę valstybės sieną kirs gruodžio 13-ąją. Į pačių populiariausių pasaulio miestų penketuką šiemet pateko Paryžius, Londonas, Niujorkas, Antalija ir Singapūras. Be to, šiemet keliautojai itin susidomėjo Gvatemala, Dominikos Respublika ir Dramblio Kaulo Krantu.
Turistai
Turistai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai kalbama Pasaulinės turizmo ir kelionių tarybos ataskaitoje, kurios pagrindinis biuras veikia iš Londono. Rinkdami duomenis savo tyrimui tarybos ekspertai analizavo daugelį informacijos šaltinių, įskaitant tarptautinių oro uostų duomenų bazes bei konsulinius išduotų vizų duomenis.

Viena iš pasaulinio turizmo augimo priežasčių – ekonominis  Azijos valstybių stiprėjimas, azijiečiai tapo turtingesni, todėl jie turi daugiau galimybių keliauti į užsienį, kuo sėkmingai ir naudojasi. Pavyzdžiui, kinų turistų skaičius pasaulyje 2010-aisiais siekė 58 mln., o šiemet jų jau keliavo per 72 mln. Be kita ko, pasaulį jaunoji žmonių karta mato saugesnį ir ramesnį, todėl jie lengviau keliauja.

Kaip skelbia CNN, kinų keliautojai iš tiesų vaidina vis didesnį vaidmenį pasaulinio turizmo sektoriaus plėtroje. Per pirmus 9 šių metų mėnesius išvykstančių atostogauti į užsienį kinų turistų skaičius, lyginant jį su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 41%.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius