-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šios mažiau žinomos Italijos salos šią vasarą gali tapti geriausiu rojumi be koronaviruso

Vakcinacijos tempams Europoje augant, auga ir viltys dėl vasaros atostogų žemyne. Štai Italija paskelbė planus paskiepyti visus atostogų salų gyventojus pirmenybės tvarka – taip būtų padėta atsigauti vietos ekonomikoms, kurios visiškai priklausomos nuo turizmo.
Iskija, Italija
Iskija, Italija / 123rf.com nuotr.

Toks žingsnis, „Euronews“ rašo, yra sekimas Graikijos pėdomis. Italijos Adrijos jūros kaimynė paskelbusi panašius planus paskiepyti visų 69 salų gyventojus, kad salose būtų galima kuo saugiau ir greičiau pradėti turizmo sezoną.

Italijoje tokie planai nebuvo priimti vienareikšmiškai. Populiarių turistinių regionų žemyninėje šalies dalyje atstovai piktinosi, kad jie palikti likimo valiai.

Pagal planą, kuris vis dar yra svarstymo stadijoje, mažiausių Italijos salų gyventojai būtų paskiepyti jau iki balandžio pabaigos.

Tad į kur keliautojai galėtų ramiai sau vykti atostogų tokiu atveju? „Euronews“ išskiria geriausias mažas Italijos salas, kurios gali tapti tikru rojumi šią vasarą:

Kapris

Ne be reikalo pasaulio turtingieji ir įžymieji renkasi Kiprą. Ir ne be reikalo šitą salą buvo pamilę net ir Senovės Romos imperatoriai. Sunku žodžiais apsakyti Kaprio grožį. Čia statūs skardžiai kyla iš neįtikėtino mėlynumo jūros, čia elegantiškos vilos yra pasidabinusios išpuoselėtais sodais, čia galima mėgautis geriausiais restoranais ir parduotuvėmis. Jeigu norite pasimėgauti prabangiu itališku gyvenimu – Kapris kaip tik jums.

Iskija

Kai Neapolio chaosas pasirodo per daug, Iskijos sala dažnam tampa tikra tylos šventove. Čia galima atsikvėpti ir nuo miesto triukšmo, ir nuo pretenzingumo, kuriuo galėtų būti apkaltintas Kapris.

Didžiausia iš Neapolio įlankos salų Iskija yra tarsi koncentracija visko, ką Italija turi geriausio: nuostabių paplūdimių, pasakiško maisto ir lengvo požiūrio į kasdienybę. Čia daug veiklos, bet būtinai aplankykit ir termines spa, kur išties galima atsipalaiduoti.

Pročida

Net keista, kaip ši sala dar iki šiol vadinama geriausiai išsaugota Neapolio įlankos paslaptimi – kaip galima būti nepamilus Pročidos pastelinių spalvų namų ir saulės nutviekstų siaurų gatvelių?

Paprastai turistų čia prigužama rugpjūčio mėnesį, o kitu metu šia maža sala mėgaujasi daugiausiai vietiniai. Nors paplūdimių čia gal ir ne tiek daug, bet gyvenimą atostogas Pročidoje saldina restoranai ir barai.

Eolijos (Lipario) salos

Viduržemio jūroje netoli Sicilijos krantų pabiręs uolėtas salynas vis dar kunkuliuoja dėl ugnikalnių aktyvumo. Viena sala net taip ir pavadinta – Vulkano. Ją verta aplankyti bent dienai ir pasimėgauti šilto purvo voniomis, kurios atpalaiduos kūną.

Daugiausiai gyventojų turinti Lipario sala gali pasigirti antikiniais turtais, o Strombolyje (kuriame taip pat yra ugnikalnis) savo atostogų namus turi net dizaineriai Dolce ir Gabbana.

Egadijos salos

Dar viena salų grupė netolo Sicilijos – Egadijos arba Egadi salos. Tai – trys nedidelės vulkaninės salytės. Trijulė vadinama puikiai nuo turistų išsaugota Sicilijos paslaptimi.

Čia dienos bėga taip, kaip jums iškyla vaizduotėje reginys išgirdus žodžius „ramus gyvenimas“. Veiklos nėra daug, tad geriausia čia tiesiog atsipalaiduoti, atsijungti nuo likusio pasaulio ir mėgautis, mėgautis, mėgautis – šviežiais makaronais ir ramybe.

Pelagų salos

Toliau nuo Italijos nuklydusios Pelagų salos yra netoli Tuniso ir Maltos. Kadangi nutolusios nuo Sicilijos ar žemyninės Italijos, tai ir nepatekusios į masinio turizmo radarą.

Bet čia galite rasti vienus geriausių paplūdimių visoje Italijoje. Lampedūzos Trušių sala – Isola dei Conigli – vadinama kaip vienus gražiausių paplūdimių visame pasaulyje turinčia vieta.

Tremičio salos

Kadaise pataisos darbų kolonija buvęs Pulijos Tremičio salynas dabar yra atokvėpis nuo pasaulio, kuriame galima mėgautis nuošaliomis įlankėlėmis, skaidriu vandeniu ir ramiais peizažais. Apsilankę bet kurioje iš penkių Tremičio salų pasijusite taip, kad nusikėlėte kelione laiku atgal.

Elba

Tarp Korsikos ir žemyninės dalies esanti Elba žymiausia tuo, kad čia savo pirmąją tremtį leido Napaleonas Bonapartas. Tai yra ir trečia pagal dydį Italijos sala – po Sardinijos ir Sicilijos.

Elba nėra tipinė Toskanos vieta. Šis regionas daugelio akyse iškyla kaip vilnijantis kalvomis ir nusmaigstytas kiparisais, o Elboje rasite ir nuostabius paplūdimius, puikias galimybes nardymui ir termines vonias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius