Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skatina lietuvius lankytis Estijoje – šalyje, kur močiutės rieda motociklais

Estijos ambasada Lietuvoje pirmadienį pristatė specialią lietuviams skirtą kampaniją „Pasiilgai kultūringo laisvalaikio? Mėgaukis juo Estijoje!“. Iki lapkričio 7-osios vyksiančios kampanijos metu norintys bus skatinami lankytis Taline ir kitose Estijos miestuose, grožėtis gamta, architektūra bei mėgautis kultūringu poilsiu.
Iš kairės: Elin Pirks, Tiitas Naberis, Tarmo Mutso, Maris Hellrand
Iš kairės: Elin Pirks, Tiitas Naberis, Tarmo Mutso, Maris Hellrand / Visitestonia.com nuotr.

Turizmo plėtros centro EAS direktorius Tarmo Mutso teigė, kad 7-ieji pagal atvykėlių srautą skaičiuojami lietuviai – Estijoje laukiami svečiai. Juolab jis priminė, kad 2011-aisiais Estijos sostinė Talinas didžiuosis Europos kultūros sostinės titulu.

Statistiniai duomenys rodo, kad praėjusiais metais Estijos daugiau nei vieną dieną viešėjo 33 441 turistas iš Lietuvos.

Estijos ambasadorius Lietuvoje Tiitas Naberis, džiaugėsi, kad nepaisant ekonomikos krizės 2009-aisiais turistų srautas Estijoje buvo didelis. „Daugiausia atvykstančiųjų yra iš Suomijos, Rusijos, Latvijos, Vokietijos, Švedijos ir Lietuvos. Suomių turistų netrūksta visus metus, rusai daugiausia keliauja dėl Šengeno, ypač mėgsta švęsti pas mus Naujuosius metus. Ypač naudingi buvo daugybė skirtingų renginių, koncertai. Į tokius pasirodymus kaip grupės „Metallica“ ar Madonnos vyko ir daug lietuvių“, – sakė jis.

Neabejojama, kad ypač patrauklia šalimi Estija taps dėl sostinės Talino gauto 2011-ųjų Europos kultūros sostinės vardo. Kaip sakė programos „Talinas – Europos kultūros sostinė 2011“ komunikacijos specialistė Maris Hellrand, dėl sudėtingos ekonominės padėties investicijos ne tokios didelės, kaip norėtųsi, tačiau jau dabar ruošiamasi artėjančiai šventei.

„Pagrindinė kultūros sostinės tema – „The stories of the seashore“ (liet. „Pajūrio istorijos“). Ypač akcentuojamas miesto santykis su jūra. Kitą vasarą, liepą, bus atidarytas dabar statomas Jūrų muziejus. Planuojama, kad tai bus įspūdingiausias toks muziejus Europos šiaurėje, jis ne tik įdomios architektūros, bet ir įsikūręs prie pat jūros“, – pasakojo M.Hellrand. Kitąmet Taline planuojama daugybė renginių, turiningas Kultūros kilometras, viena miesto elektrinių, esanti netoli pakrantės, bus perkurta į kūrybinių dirbtuvių erdvę.

„Norime atskleisti pakrantės potencialą, kviesdami žmones būti renginiuose prie jūros. Iš viso bus įgyvendinta 251 projektas. Daugiausia – 68 muzikos projektai. Tarp jų daug naujų ir tradicinių renginių, tokių kaip Talino dainų ir šokių festivalis, nepriklausomybės 20-mečio šventė“, – reklamavo specialistė.

M.Hellrand sakė, kad Europos kultūros sostinės proga mieste atsiras naujų erdvių. „Tarp senamiesčio ir krantinės iškils šiaudinis teatras NO 99, kuris stebins netradiciniais sprendimais. Dar vienas teatras bus sukurtas iš konteinerių. Jis bus laikomas proto ir fizinės energijos vieta, o energija bus generuojama minant dviračių pedalus“, – įdomybėmis į Taliną viliojo ji.

Norintieji vykti į Estiją patarimų ir idėjų, kaip keliauti, gali rasti čia.

Talino – Europos kultūros sostinės“ renginių programą jau galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius