Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialdemokratų siūlymas Seime steigti Turizmo komisiją palaikymo nesulaukė

Trijų socialdemokratų siūlymas Seime steigti Turizmo komisiją parlamentarų palaikymo nesulaukė.
Algirdas Butkevičius ir Irena Šiaulienė
Algirdas Butkevičius ir Irena Šiaulienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Už tokią Socialdemokratų frakcijos seniūnės Irenos Šiaulienės bei jos kolegų Artūro Skardžiaus ir Andriaus Palionio pataisą balsavo 23 Seimo nariai, bet dvigubai tiek buvo „prieš“ ar susilaikė.

Pasiūlymą pristatęs A.Palionis tvirtino, kad tokia komisija būtų reikalinga siekiant tinkamai išnaudoti turizmo išteklius, kurti naujas verslo nišas, pritraukti investicijų, bet iš opozicinių konservatorių sulaukė klausimų, kam toks ruošiamas postas būtų numatytas, taip pat – ar tai nebūtų dar viena „mirusi“ komisija, neduodanti jokios naudos sektoriui.

„Lietuva išties išskirtinio grožio šalis, ne iki galo išnaudojanti šį savo privalumą, tačiau turint mintyje, kad esame turėję Jūrinių reikalų ir žuvininkystės komisiją, Jaunimo ir sporto komisiją, priminkite man, kieno dar komisiją? Emigracijos komisiją. Ar nemanote, kad dar viena siauros specializacijos komisija tebus dar viena mirusi siela Seime?“ – sakė konservatorius Rokas Žilinskas.

I.Šiaulienė į argumentą, kad kuriant papildomą komisiją Seime bus švaistomos mokesčių mokėtojų lėšos, atsakė, kad „taupyti reikia racionaliai“.

„Visos šalys akcentuoja kad Lietuva iš turizmo kaip svarbios ekonomikos šakos praėjusiais metais gavo, regis, ar ne 7 proc. BVP. Kalbama ne tik apie atvažiuojamąjį turizmą, ir čia būtų ką nuveikti kompleksiškai žiūrint, ir konferencinį turizmą“, – kalbėjo I.Šiaulienė.

Seime šiuo metu veikia 11 nuolatinių komisijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius