Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalvingasis Dubrovnikas – neatrasta kryptis šeimos atostogoms

Adrijos jūros „perlu“ vadinamas Dubrovnikas itin pamėgtas saulėtų dienų ar maudynių pasiilgusių keliautojų iš viso pasaulio. Be to, tai turininga bei patogi kelionių kryptis ir naujų atradimų ieškančių šeimų atostogoms. Keliautojai šį Adrijos jūros bangų skalaujamą miestą pamilsta ir grįžta ne kartą.
Dubrovnikas
Dubrovnikas, Kroatija / 123rf.com nuotr.

Tiesiogiai iš Vilniaus oro uosto pasiekiama Kroatija garsėja savo nuostabaus grožio gamta, turtinga šalies istorija, skania virtuve ir kasmet pritraukia daugybę turistų, rašoma pranešime spaudai. Šeimos atostogoms šią kryptį renkasi, nes gali derinti tiek aktyvų ir pasyvesnį poilsį spalvingame Dubrovnike, o taip pat pavažiuoti vos kelias dešimtis kilometrų ir pasiekti mažesnius kurortinius miestelius.

Miestas su žydrosios Adrijos jūros pakrantėmis ir „Sostų karų“ filmavimo vietomis

Vienas aktualiausių faktorių su vaikais atostogaujančioms šeimoms, kad pramogos būtų subalansuotos kiekvienam pagal poreikius. Idiliškai atrodančios Dubrovniko paplūdimių pakrantės, skaidri ir šilta Adrijos jūra tiek mažiesiems, tiek paaugliams bei tėvams – nepakeičiamas malonumas.

123RF.com nuotr. / Dubrovnikas, Kroatija
123RF.com nuotr. / Dubrovnikas, Kroatija

Paplūdimių pasirinkimas čia itin platus. Vieni jų atokesni ir nuošalesni tiek pačiame Dubrovniko mieste, tiek pavažiavus už miesto ar nusikėlus į šalia esančias salas, kiti – triukšmingesni ir itin pamėgti turistų, siūlantys pritaikytą infrastruktūrą. Čia pat galima pasirinkti iš įvairių vandens pramogų, nuo pasiplaukiojimo baidarėmis ar irklentėmis iki paviršinio nardymo ar nardymo su įranga, jėgos aitvarų sporto. Ramesnio poilsio besidairantiems siūloma išsinuomoti jachtą ir dieną praleisti besimėgaunat smaragdinių Adrijos jūros bangų ošimu bei geru oru.

Dar labiau turistų lankomu miestu Dubrovnikas tapo, kai jo vaizdai parodyti gausybę apdovanojimų pelniusiame HBO televizijos seriale „Sostų karai“.

Dar labiau turistų lankomu miestu Dubrovnikas tapo, kai jo vaizdai parodyti gausybę apdovanojimų pelniusiame HBO televizijos seriale „Sostų karai“, kuris filmuotas Kroatijoje. Jame šmėžavo senasis botanikos sodas, Bokaro fortas, o ketvirtajame serialo sezone atsirado ir gražiojo miesto Splito pakrantės vaizdai.

Vienas tiesioginis skrydis, trys aplankytos šalys

Į Viduržemio jūros regione esantį miestą Dubrovniką tiesioginius skrydžius iš Vilniaus oro uostų du kartus per savaitę vykdo oro bendrovė „Air Baltic“.

Be smaragdinio skaidraus vandens ir žydrosios pakrantės Dubrovnikas turistus traukia ir savo lankytinais objektais. Šis miestas garsėja žymiuoju į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktu senamiesčiu, kuris pasitiks apsiausta gynybine siena, siauromis gatvelėmis, akmeniniais pastatais ir gražiomis bažnyčiomis.

123rf.com nuotr. / Dubrovnikas naktį, Kroatija
123rf.com nuotr. / Dubrovnikas naktį, Kroatija

Lorenco fortas miesto svečius traukia savo pasakiškais vaizdais, atsiveriančiais už pagrindinių miesto sienų. Pranciškonų, Dominikonų vienuolynai, garsioji Dubrovniko baroko stiliaus katedra, pastatyta po 1667 m. miestą apgriovusio žemės drebėjimo, Onofrio fontanas, Rektoriaus rūmai – tai tik nedidelė lankomų vietų dalis spalvingajame Kroatijos kurorte.

Adrijos jūros pakrantėje įsikūrusiame mieste pabuvoję keliautojai neretai važiuoja už miesto ribų ir aplanko kitus šios šalies miestus bei jų lankytinus objektus. Be to, daugelis keliautojų plaukia į netoliese esančią Lokrumo salą, o turintys daugiau laiko netgi kerta Juodkalnijos ar Bosnijos ir Hercegovinos šalių sienas.

Keliaujantiems lėktuvu – keli svarbūs patarimai

Lietuvos oro uostai dalijasi, kad šią gegužę pavyko atstatyti net 85 proc. buvusio bendro keleivių srauto, lyginant su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu. Per visus šalies oro vartus keliavo beveik 528 tūkst. keleivių, aptarnauta daugiau nei 5 tūkst. skrydžių.

Pasak Lietuvos oro uostų aviacinių paslaugų vadovo Aurimo Stikliūno, vasarai įsibėgėjant ir atostogų sezonui įgaunant pagreitį, keleivių srautai oro uostose taipogi gerokai išauga. Tam, kad atostogų pradžia būtų sklandi ir nesukeltų nereikalingo streso – keli svarbūs patarimai.

123RF.com nuotr. / Lėktuvas
123RF.com nuotr. / Lėktuvas
  • Atvykite bent 2 valandas iki skrydžio. Ankstyvas atvykimas nėra būtinas, kadangi tikėtina, jog registracija į jūsų skrydį prasidės ne anksčiau nei 2 valandos iki numatyto išvykimo.
  • Šalia turėkite visus kelionės dokumentus.
  • Būkite pasiruošę saugumo patikrai. Pažiūrėkite, kokius daiktus galite gabenti rankiniame bagaže, kokios skysčių gabenimo taisyklės ir kt.
  • Dėvėkite patogius drabužius, turėkite gertuvę vandeniui.
  • Jei keliaujate su vaikais, pasirūpinkite jiems reikalingais daiktais lėktuve.
  • Vėluojant ir kylant grėsmei nespėti į skrydį, visada galima pasinaudoti greitosios patikros (angl. fast track) paslauga.

Detalią informaciją apie Lietuvos oro uostuose vykdomas tiesiogines skrydžių kryptis ir šalių taikomus reikalavimus keliautojams galima sužinoti specialiame polapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius