Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Su naikintuvų palyda atgal į oro uostą parlydėto lėktuvo keleivei – įspūdinga bauda

Vienai lėktuvo keleivei iš Didžiosios Britanijos, dėl kurios itin pavojingo elgesio lėktuvas buvo apsuktas ir su karine palyda grįžo atgal į oro uostą, skirta įspūdingo dydžio bauda, praneša CNN.
Skrydžio įgula
Skrydžio įgula / 123rf.com nuotr.

Birželio mėnesį keleivė Chloe Haines „Jet2“ avialinijų lėktuvu skrido iš Londono Stanstedo į Turkijos Dalamano oro uostą. Orlaiviui jau esant ore, ji pradėjo agresyviai elgtis ir bandė atidaryti lėktuvo duris.

Britų skrydžių operatorius Ch.Haines apkaltino grėsmę keliančiu, agresyviu ir šiurkščiu elgesiu skrendant ir už šiuos pažeidimus jai skyrė 85 tūkst. svarų sterlingų (95 tūkst. Eur) baudą, taip pat visam gyvenimui uždraudė jai skraidyti šiomis avialinijomis.

123rf.com nuotr./Lėktuvo durys
123rf.com nuotr./Lėktuvo durys

„Jet2“ atstovas pasakojo, kad lėktuvo įgula, padedant keletui kitų lėktuvo keleivių, Chloe Haines turėjo sulaikyti jėga. Taip pat nurodė, kad dėl tokio jos elgesio lėktuvas buvo priverstas apsisukti ir dėl saugumo dviejų Karališkųjų oro pajėgų naikintuvų buvo parlydėtas atgal į Stanstedo oro uostą.

Kaip pranešė Esekso policija, iškart po skrydžio 25-erių Ch.Haines buvo sulaikyta, jai pateikti įtarimai dėl dviejų užpuolimų ir pavojaus sukėlimo lėktuvui.

„Jet2“ tikino, kad su tokią didelę grėsmę iškėlusia keleive jie susidūrė pirmą kartą.

„Jet2.com visam gyvenimui šiai keleivei draudžia skraidyti avialinijomis ir skiria jai 85 tūkst. svarų sterlingų baudą dėl itin pavojingo jos elgesio skrydžio metu. Ponios Haines elgesys buvo vienas rimčiausių atvejų, su kokiais esame susidūrę ir ji turi susitaikyti su savo veiksmų pasekmėmis. Stengsimės išsireikalauti visas išlaidas, kurias patyrėme dėl jos veiksmų“, – sakė „Jet2“ vadovas Steve'as Heapy.

Taip pat pridūrė, kad ši bauda turėtų tapti puikia pamoka visiems, kurie mano, kad galėtų taip elgtis lėktuve: „Esame šeimoms draugiškos avialinijos ir taikome nulinę toleranciją pavojingam elgesiui skrydžio metu. Tikimės, kad šis incidentas ir rimtos jo pasekmės, taps pamoka ir kitiems, kurie mano, kad gali taip elgtis lėktuve.“

Avialinijų atstovas CNN patvirtino, kad baudos suma yra tolygi dėl šio incidento avialinijų patirtoms išlaidoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius