Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sugriuvusią žymiąją Maltos arką rusų architektas siūlo atstatyti iš veidrodžių

Prieš beveik dvejus metus vienas turistų lankomiausių Maltos objektų sugriuvo. Gozo salos objektų Žydrasis langas (Azure Window, – angl.) – akmeninė arka – subyrėjo į jūrą. Dabar rusų architektas siūlo ją atstatyti – tik veidrodinę.
Projektas „Maltos širdis“
Projektas „Maltos širdis“ / SVETOZAR ANDREEV / CATERS iliustr.

Žydrasis langas buvo tikra Maltos įžymybė, „nusifilmavusi“ net ir „Sostų karuose“ bei „Titanų mūšyje“. Tačiau 2017-ųjų kovą ši arka sugriuvo audros metu – šalis tada skelbė, kad tai „liūdna diena visai Maltai“.

Dabar Rusijos architektas Svetozaras Andrejevas Maltai siūlo šį Gozo salos pasididžiavimą atstatyti. Pagal jo projektą „Maltos širdis“, vietoj kalkakmenio arkos atsirastų veidrodinė.

Šešis mėnesius kūręs šį projektą jis tvirtina, kad tai būtų daugiau nei vien tik natūralaus Žydrojo lango grožio atkartojimas. Tai būtų ir tarsi memorialas jam. Taip pat – įspūdingas architektūrinis statinys.

Čia taip pat būtų ir 5 tūkst. kv. metrų erdvė per penkis aukštus, kurioje būtų galima eksponuoti meno kūrinius, ir lazerių šou, kuris pasakotų Maltos istoriją.

Architekto teigimu, buvo atliktos žmonių apklausos, ir buvo sulaukta teigiamo atsako į šį projektą, todėl nuspręsta jį pasiūlyti Maltos valdžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius