Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp septynių geriausių Rytų Europos restoranų – ir Užupyje esantis „Sweet Root“

Vienas garsiausių vadovų, vertinančių restoranus ir viešbučius trijų žvaigždučių sistema, „Michelin“ radaras kol kas mažai dėmesio skiria buvusių komunistinių valstybių maitinimo įstaigoms. Tačiau šiose šalyse yra daug vietų, kurios vertos tarptautinio pripažinimo, skelbia Huffingtonpost.com.
Pora restorane
Pora restorane / Vida Press nuotr.

Į jo sudarytą 7 geriausių Rytų Europos restoranų sąrašą pateko ir vienas Vilniaus restoranas – Užupyje įsikūręs „Sweet root“.

„Nusimetę geležinę uždangą buvusių Sovietų Sąjungos valstybių virėjai išlaisvino savo fantaziją ir linksminasi, kaip tik gali. Tačiau jų paruoštas maistas ne tik žaismingai patiektas, bet ir skanus.

Dauguma restoranų naudoja vietinius produktus. Susimąstyti, kur keliausite artimiausiu metu, privers ir patiekalų kainos. Viso gero, Paryžiau, ir labas, Rytų Europa!“ – rašo Huffingtonpost.com.

Sudarytame restoranų sąraše puikuojasi du restoranai „Leib“ ir „Kaks Kokka“, esantys Estijoje, Taline, tiek pat Latvijoje, Rygoje (restoranai „3 Pavāru Restorāns“ ir „Valtera Restorāns“). Į sąrašą pateko ir Belgrade, Serbijoje esantis restoranas „Homa“, Rumunijoje, Bukarešte veikiantis „The Artist“.

Lietuvai šiame sąraše atstovauja Vilniuje veikiantis restoranas „Sweet Root“. Jo įkūrėjai teigia, jog dirba paklusdami kelioms taisyklėms: meniu ruošiami laikantis sezoniškumo, lokalumo tradicijų ir pagarbos vietinei tradicijai. Kuriant patiekalus svarbus ne tik vaizdas, bet ir natūralus produkto skonis. 

Atrodo, šis receptas paliko įspūdį rugpjūtį restorane apsilankiusiai maisto žurnalistei Janice S. Lintz. Tai, ką išvydo savo lėkštėje, ji apibūdino vizualiniu apsvaigimu. 

„Vakarienė su trim užkandžiais ir desertu kainavo 19,49 JAV dolerius, kas yra mažiau nei kelionė taksi iš Niujorko centro į užmiestį“, – pažymėjo žurnalistė.

Tai jau ne pirmas kartas, kai užsienio žiniasklaida Lietuvai ir šalies sostinei negaili pagyrų. Savo nuomonę apie tai, kaip stipriai pasikeitė Vilnius, vasarą išdėstė ir 36 valandas jame praleidusi „The New York Times“ žurnalistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius