-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 14 /2017 12 15

Tautiečiai negali sugrįžti namo – dėl prastų oro sąlygų strigo Oslo oro uoste

Į Lietuvą iš Norvegijos „Wizz Air“ oro linijomis skrendantys keleiviai negali sugrįžti namo – trečiadienio skrydis iš Oslo Sandefjordo Torpo oro uosto buvo atšauktas dėl prastų oro sąlygų. Orlaivis, kuris iš Vilniaus turėjo keleivius nuskraidinti į minėtą Oslo oro uostą, nutūpė kitame. 15min skaitytojas nerimauja ir dėl nakvynės, mat ji viešbutyje keleiviams skirta iki penktadienio, nors neaišku, kiek ilgai teks lūkuriuoti Oslo Gardermoeno oro uoste.
Oslo Gardermoen oro uostas
Oslo Gardermoen oro uostas / „Scanpix“ nuotr.

„Gal žinot, kas vyksta Norvegijoje Sandefjordo Torpo oro uoste? Lėktuvas iš Vilniaus, kuris turėjo mus parskraidinti atgal, ilgai suko ratus ore, bet nusileido Gardermoeno oro uoste“, – 15min rašo keleivis.

Jis, laukiantis lėktuvo į Lietuvą, pasakoja buvęs patikintas, kad „viskas gerai“: „Bet po kiek laiko skrydį atšaukė. Aplinkybių iki galo nepaaiškino.“

Anot jo, laukiančiųjų skrydžio į Lenkijos miestą Gdanską ketvirtadienio skrydis taip pat buvo atšauktas.

Tik dėl didelės minios davė viešbutį, bet irgi miglotom aplinkybėm.

„Tik dėl didelės minios davė viešbutį, bet irgi miglotom aplinkybėm. Vieniems pakeitė bilietus penktadieniui, dar kitiems – sekmadieniui arba pirmadieniui. Kaip sakė oro uoste, viešbutis skirtas tik iki penktadienio. Skambinam į „Wizz Air“, bet nepavyksta prisiskambinti“, – tikina jis.

Kai kurie Osle strigo iki sekmadienio

Oro linijų bendrovė „Wizz Air“ atsakyme 15min aiškina, kad gruodžio 13-ąją lėktuvas (skrydžio numeris – W6 8079), skridęs iš Vilniaus į Oslo Sandefjordo Torpo oro uostą, dėl nepalankių oro sąlygų buvo nukreiptas į Oslo Gardermoeno oro uostą.

„Vėliau „Wizz Air“ skrydis W6 8079 iš Oslo Torpo į Vilnių buvo atšauktas, – priduriama atsakyme. – Vadovaudamiesi nuostatomis ir „Wizz Air“ politika, atšaukto skrydžio keleiviams buvo pasiūlyta galimybė nemokamai pasikeisti bilietą arba susigrąžinti pinigus.“

Oro linijų bendrovės teigimu, keliautojams buvo suteikta pirmoji nakvynė su prašymu apsilankyti oro uoste šiandien (ketvirtadienį), jeigu bus reikalingas tolesnis apgyvendinimas.

„Keletas keleivių jau buvo šiandien atėję ir jiems buvo pasiūlytas tolesnis apgyvendinimas iki sekmadienio“, – tikina „Wizz Air“.

Kompanija dėl nepatogumų teigia atsiprašanti visų nukentėjusių keleivių ir priduria, kad keleivių ir įgulos saugumas yra „Wizz Air“ prioritetas.

„Skycop“: gauti kompensaciją nėra šansų

Reaguodama į informaciją apie atšauktą skrydį, komentarą 15min apie situaciją pateikė ir oro linijų keleivių teises ginančios bendrovės „Skycop“ vadovas Marius Stonkus. Bendrovė, anot jo, sulaukė užklausų iš svečioje šalyje įstrigusiųjų, tad ėmėsi analizuoti padėtį.

„Deja, tačiau šįkart matomumas yra išties pernelyg prastas skrydžiams ir galimybės atgauti bent moralinės kompensacijos iki 600 eurų už patirtus nemalonumus, nėra. Nepaisant to, tikimės kad oro linijos pagal ES įstatymus pasirūpino keleiviais – aprūpino maistu, vandeniu, interneto prieiga ir t.t.“, – komentare cituojamas M.Stonkus.

Osle, Orai.lt duomenimis, ketvirtadienio vakarą numatomas dviejų laipsnių šaltukas, penktadienį – keturi–penki laipsniai šalčio be kritulių. Prognozuojama, kad sekmadienį oro temperatūra Norvegijos sostinėje kris žemiau dešimties laipsnių minuso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius