Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 02 26 /09:44

Tenerifės viešbutyje karantinuoti poilsiautojai: „Tai atostogos iš pragaro“

Pirmadienį buvo karantinuotas viešbutis Tenerifėje su maždaug tūkstančiu žmonių. Po to, kai ten buvusiam italui diagnozuotas koronavirusas, šimtams keliautojų neleidžiama išeiti iš viešbučio, o šie atostogas vadina pragaru.
Karantinuotas „H10 Costa Adeje Palace“ viešbutis
Karantinuotas „H10 Costa Adeje Palace“ viešbutis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„H10 Costa Adeje Palace“ yra 4 žvaigždučių viešbutis pietvakarių Tenerifėje. Į jį keliauti siūlė ir Lietuvos kelionių organizatoriai, tačiau šiuo metu jų klientų jame nėra, o būsimų nakvynė perkelta į kitus kurortus. Tačiau viešbutyje yra trys Lietuvos piliečiai, kurie į Kanarus atvyko pailsėti per agentūrą Jungtinėje Karalystėje.

Karantinas paskelbtas tuomet, kai čia atostogaujančiam gydytojui iš Lombardijos regiono Italijoje nustatytas naujojo koronaviruso užkratas. Pranešama, kad virusas diagnozuotas ir jo žmonai.

Hannah Green, kuri atostogauja su vaikinu ir jų vienerių metų sūnumi, naujienų agentūrai PA pasakojo, kad pabudę jie rado po durimis pakištą laišką, nurodantį likti kambariuose dėl sveikatos saugumo priežasčių.

„Paskambinau į registratūrą vos tik jį pamačius, bet jie nieko mums nesakė. Tai greitai pasiėmiau telefoną ir pagūglinau – ir pamačiau, kad vyrui nustatytas koronavirusas. Taip ir supratau, kad tai buvo priežastis“, – pasakojo ji.

„Žmonės vaikšto po viešbutį, bet mes ne. Esame kambaryje su kūdikiu. Mes nerimaujam dėl vaikučio“, – sakė ji antradienį.

Anot Kanarų valdžios, tie poilsiautojai, kurie nejaučia jokių simptomų, gali laisvai vaikščioti po viešbučio teritoriją. Tie, kas jaučiasi prastai, turi likti savo kambariuose.

H.Green sakė norinti vykti namo, tačiau jų niekas neišleidžia. „Mes nenorime čia būti. Mums viskas įkyrėjo. Atostogos iš pragaro“, – pridūrė ji.

Kitas poilsiautojas „Mail Online“ sakė, kad viešbutis atrodo tarsi vaiduoklių namai. Turistai pasakojo išjungę oro kondicionierius – mano, kad užkratas gali plisti ir per ventiliacijos angas, rašo „The Telegraph“.

Senjorų pora Davidas Hoonas ir Pamela Scott skundėsi, kad gyvena tik gaiviaisiais gėrimais ir menkais užkandžiais. „Niekas mums nesako, kas vyksta, kiek laiko tai tęsis ir kas mus maitins. Tai, kaip su viskuo tvarkomasi, yra gėda“, – sakė vyriškis.

Viešbučio atstovai išplatintame pranešime teigia, kad yra įgyvendinamos visos sveikatos apsaugos institucijų pateiktos rekomendacijos tam, kad būtų užtikrinta klientų ir darbuotojų gerovė.

Vienas poilsiautojas sakė, kad viešbutis atrodo tarsi vaiduoklių namai.

„Papildomai mes klientams ir viešbučio darbuotojams suteikiame visą būtina rūpestį ir dėmesį, kad jais, nepaisant situacijos galimai sukeliamų nepatogumų, vis tiek būtų rūpinamasi kaip įmanoma geriau“, – teigiama pranešime.

Taip pat informuota, kad viešbutis bus uždarytas mažiausiai iki kovo 15 d. Su tais, kurie turi rezervacijas šiam laikui, bus susisiekta ir pasiūlyta kita vieta.

Tenerifė yra populiari žiemos atostogų kryptis europiečiams. Šią Kanarų salą kasmet aplanko apie 5 mln. žmonių.

Daugiausiai mirusių ir užsikrėtusių žmonių nuo koronaviruso yra Šiaurės Italijoje. Mirė mažiausiai 11 žmonių, užkrėsta per 300. Lietuvos Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja nevykti į 12 savivaldybių šiaurinėje Italijoje.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija tautiečių taip pat prašo artimiausiu metu susilaikyti nuo vykimo į pietinėje Tenerifės salos dalyje esantį Adechės miestą ir jo apylinkes.

Užkrato atvejai užfiksuoti ir Kroatijoje, Austrijoje. Pastarojoje karantinuotas viešbutis Insbruko mieste.

Ką daryti, jeigu turite įsigiję kelionę į rizikos vietas, skaitykite čia: VVTAT: svarbi informacija kelionių dėl koronaviruso atsisakantiems žmonėms

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius