-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tęsiantis pilotų streikui, „British Airways“ vėl atšaukė beveik visus savo skrydžius

Antrąją pilotų streiko dieną „British Airways“ vėl priėmė sprendimą atšaukti beveik visus savo skrydžius, teigiama bendrovės pranešime, identiškame pirmadienį paskelbtam pranešimui.
„British Airways“ lėktuvas
„British Airways“ lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Oro bendrovė, priklausanti „International Airlines Group“, teigė, kad atšaukė beveik 100 proc. savo 850 kasdienių skrydžių, sujaukdama daugiau nei 100 tūkst. keleivių planus.

Visgi pilotų profsąjunga neketina atsitraukti reikalaudama savo nariams didesnio darbo užmokesčio ir išmokų.

Iš viso pilotų streikas, kuris yra pirmasis „British Airways“ šimtą metų siekiančioje istorijoje, sutrikdė 200 tūkst. keliautojų srautus, daugiausia iš Londono Hitrou (Heathrow) ir Getviko oro uostų.

Prieš prasidedant streikui, „British Airways“ pasiūlė grąžinti už bilietus sumokėtus pinigus arba rezervuoti bilietus alternatyviomis dienomis ar į kitų oro linijų bendrovių skrydžius.

Streikas vyksta po maždaug devynių mėnesių nesėkmingų derybų tarp Didžiosios Britanijos oro linijų bendrovių pilotų asociacijos (BALPA) profsąjungos ir oro linijų bendrovės.

Jei neįvyks tolesnių derybų, pilotai surengs dar vieną streiką rugsėjo 27 dieną.

„Pilotai yra ryžtingai nusiteikę ir tai pademonstravo“, – trumpame pranešime teigė BALPA vadovas Brianas Struttonas (Brajanas Stratonas).

„British Airways“ turi pradėti girdėti savo pilotus ir apgalvoti šio ginčo sprendimo būdus“, – pridūrė profsąjungos atstovas.

„British Airways“ pasiūlė per trejus metus padidinti pilotų darbo užmokestį 11,5 proc., o tai, jos manymu, leistų padidinti kai kurių kapitonų metinį atlyginimą iki 200 tūkst. svarų (246 tūkst. JAV dolerių arba 220 tūkst. eurų).

Visgi profsąjunga atmetė liepos mėnesį pateiktą pasiūlymą, teigdama, kad jos nariai nori didesnės bendrovės pelno dalies.

BALPA apskaičiavo, kad 48 valandų streikas bendrovei kainuos 80 mln. svarų, tačiau „British Airways“ dar nepateikė tikslių skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius