Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Teskoko oro uostas: kaip amžiaus statiniu turėjęs būti projektas virsta metalo laužu

Žalios žolės kuokštai dabar kyšo ten, kur prieš skrydį turėjo stovėti lėktuvai. Pažaliavęs vanduo tyvuliuoja ten, kur savo kelionių turėjo laukti dešimtys milijono keleivių. Didžiausias šio amžiaus infrastruktūros statinys Meksikoje staiga buvo apleistas, ir dabar buvusio ežero vietoje vėl pradeda karaliauti gamta, o statiniai ardomi metalo laužui.
Apleistas Teskoko oro uostas
Apleistas Teskoko oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Meksikos prezidentas Enrique Peña Nieto 2014 m. paskelbė, kad naujasis oro uostas Meksiko rytinėje pašonėje užims 4,8 tūkst hektarų ir taps judriausiu visoje Lotynų Amerikoje. Ambicingam futuristiniam projektui buvo numatyta 13 mlrd. JAV dolerių, rašo „Reuters“.

Darbai buvo pradėti, tačiau į valdžią 2018 m. atėjęs Andresas Manuelis Lopezas Obradoras sustabdė projektą argumentuodamas, kad už tai pasisakyta neformaliame referendume, o ir oro uostas atsieitų pernelyg daug, nes jis statomas nusausinto ežero dugne. Žemė esą čia bus per drėgna.

Vietoj numatyto modernaus pastato iš stiklo ir plieno, naujasis prezidentas nusprendė geriau išplėsti jau egzistuojantį karinį oro uostą.

Apleista statybų zona dabar yra dalis 12 tūkst. hektarų užimančio projekto – teritoriją, kuri kadaise buvo didelis Teskoko ežeras, nusausintas ispanų kolonizatorių, dabar norima paversti milžinišku parku. Maždaug pusę teritorijos ketinama skirti visuomenės naudojimui, čia rengti sporto ir kitokius renginius.

Bent dalį parko atverti lankytojams ketinama jau kitų metų kovą, o visą – 2024 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius