Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tez Tour“ pardavė vieną iš Turkijoje veikiančio tinklo „Amara“ viešbučių

Tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ patvirtino beveik mėnesį sklandžiusius gandus, kad parduoda dalį savo valdomo turto Turkijoje. Bendrovė paskelbė, kad pardavė vieną iš savo valdomo tinklo „Amara“ viešbučių – „Amara Dolce Vita Luxury“.
„Amara“ viešbučius bendrovė „Tez Tour“ pardavė
Gruodžio 1 d. oficialiai pranešta apie vieno iš „Tez Tour“ priklausančių Turkijoje veikiančių „Amara“ tinklo viešbučių pardavimą. / Amaraworld.com.tr com

Ši informacija oficialiai paskelbta gruodžio 1 dieną surengtoje spaudos konferencijoje Antalijoje, Turkijoje, per „Tez Tour“ 20 metų veiklos šventę.

Kaip 15min.lt informavo bendrovės „Tez Tour“ Lietuvoje Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė, viešbutis „Amara Dolce Vita Luxury“ perleidžiamas kitam Turkijos viešbučių tinklui „Galeri Kristal“.

„Šis tinklas – ilgametis „Tez Tour“ partneris. Sutarta, jog viešbutis ir toliau dirbs „Amara“ pavadinimu, nebus jokių radikalių permainų, tad ir turistai nepajus pokyčių ir galės ilsėtis jų pamėgtame viešbutyje“, – teigė I.Aukštuolytė.

Spaudos konferencijoje Turkijoje taip pat buvo pranešta, kad viešbučio akcijos perduodamos pasiliekant išpirkimo galimybę.

Spaudos konferencijoje Turkijoje taip pat buvo pranešta, kad viešbučio akcijos perduodamos pasiliekant išpirkimo galimybę.

„Kiekviena „Tez Tour“ įmonė skirtingose rinkose veikia savarankiškai ir Turkijos viešbučio perdavimą kitam tinklui vertiname kaip normalų verslo procesą.

„Amara Dolce Vita Luxury“ viešbutis perduodamas „Galeri Kristal“, kuris, kaip ir „Amara“, yra vienas didžiausių viešbučių tinklų Turkijoje, turintis ilgametę patirtį verslo, klientų aptarnavimo srityje. Tad į Turkijoje esantį „Amara Dolce Vita Luxury“ vykstantys poilsiautojai iš Lietuvos ir iš visų kitų pasaulio šalių gali būti ramūs“, – tikino „Tez Tour“ atstovė Lietuvoje.

Kalbos apie tai, kad „Tez Tour“ parduoda savo turtą Turkijoje, pasklido lapkritį. Tačiau tuomet bendrovės atstovai Rusijoje jas paneigė. 

Pirmoji apie tai, kad keičiasi viešbučių tinklo „Amara“ savininkas, paskelbė Turkijos spauda. Gruodžio 1 dieną portalas Turizmgazetesi.com pranešė, kad bendrovei „Tez Tour“ priklausantį viešbutį už neskelbiamą sumą įsigijo holdingo „Galeri Kristal“ savininkas Tunzhay Kilitas. Šalies žiniasklaidai jis jau anksčiau buvo užsiminęs apie vykstančias derybas dėl „Amara Dolce Vita Luxury“ viešbučio, tačiau tuomet tokias kalbas paneigė „Tez Tour“ atstovai.

Sėkmingai pasibaigusio sandorio suma neskelbiama. Tačiau, pasak ekspertų, iki krizės viešbučio „Amara Dolce Vita Luxury“ kaina siekė 150 milijonų JAV dolerių.

Lapkričio 26-ąją Rusijos portalo TourDom.ru paskelbtame interviu pagrindinis bendrovės „Tez Tour“ atstovas Rusijoje Aleksandras Sinigibskis pabrėžė, kad bendrovė siekia į sutartį įtraukti išsipirkimo galimybę.

„Tokiu atveju prekės ženklas išliktų, viešbučio valdymo atsakomybė būtų padalinta: mes ir toliau darytume viską, kas susiję su paslaugomis svečiams, o partneris būtų atsakingas už visą finansinę dalį“, – TourDom.ru sakė A.Sinigibskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius