Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Thomas Cook“ bankrotas sužlugdė brito Thomo Cooko vestuvių planus

Pirmadienį bankrotą paskelbusios Didžiosios Britanijos kelionių operatorės „Thomas Cook“ žlugimas sugriovė brito, vardu Thomas Cookas, vestuvių planus, praneša „Sky News“.
Th.Cookas su sužadėtine Amelia Binch
Th.Cookas su sužadėtine Amelia Binch / Scanpix/Facebook nuotr.

Thomas Cookas kartu su savo sužadėtine Amelia Binch dar rugsėjo 18 dieną nuskrido į Graikijos Rodo salą, kur ir turėjo įvykti jųdviejų vestuvės ateinantį penktadienį. Pora organizuodama vestuves naudojosi kelionių bendrovės „Thomas Cook“ paslaugomis.

Pirmadienį įmonei „Thomas Cook“ paskelbus apie savo bankrotą, Thomas Cookas su savo sužadėtine Amelia Binch gali visai likti be vestuvių, kadangi viską – pradedant gėlėmis ir tortu, baigiant dekoracijomis ir vestuvių svečių atskraidinimu – jie užsakė per įmonę „Thomas Cook“. Šios bendrovės lėktuvu į vestuves turėjo atskristi apie 30 vestuvių svečių.

„Parskristi namo mes turėjome spalio 3-iąją, o vestuvės buvo numatytos rugsėjo 27-ą. Tačiau saloje nėra jokių „Thomas Cook“ darbuotojų, kurie turėtų rūpintis mūsų vestuvėmis.

Mūsų šeimos ir draugai negali atskristi, nes už bilietus jie jau buvo susimokėję, o nauji skrydžiai nebevykdomi“, – portalui „Sky News“ pasakojo Th.Cooko sužadėtinė.

Ji taip pat pridūrė, kad bendrovė „Thomas Cook“ jos sužadėtiniui, bendrovės bendravardžiui, žadėjo „kai ką nepaprasto“ jų vestuvių dieną.

Poros šeima ir draugai išreiškė palaikymą socialiniuose tinkluose, linkėdami jiems didžiausios sėkmės ieškant išeities iš šios situacijos.

Tačiau Th.Cooko sužadėtinė jiems pranešė, kad jie abu atgal namo gali būti parskraidinti per artimiausias tris dienas. O tai reikštų, kad namo į Didžiąją Britaniją jie grįžtų dar prieš savo vestuvių datą.

Thomas Cookas kartu su savo sužadėtine Amelia Binch savo vestuves planavo dvejus metus, iš viso tam jie išleido 10 tūkst. svarų sterlingų.

Thomas Cookas kartu su savo sužadėtine Amelia Binch savo vestuves planavo dvejus metus, iš viso tam jie išleido 10 tūkst. svarų sterlingų (11,3 tūkst. eur).

„Bendrovė „Thomas Cook“ pažadėjo mums staigmeną per mūsų vestuves dėl mano vardo, tačiau ne tokios staigmenos mes tikėjomės. Esu tiesiog sugniuždytas. Į mūsų vestuves turėjo atskristi apie 30 svečių, bet dabar visi jie įstrigo namie. O čia niekas mums nieko negali paaiškinti“, – Thomas Cookas sakė „Nottinghamshire Live“.

Vyro sužadėtinė dar prieš jiems išskrendant tikino girdėjusi, kad „Thomas Cook“ susidūrė su problemomis ir jautėsi dėl to kiek neramiai, tačiau kartu su sužadėtiniu vis tiek nusprendė vykti į Rodo salą, kadangi ten susituokti pigiau nei Jungtinėje Karalystėje.

„Prieš atvykstant čia turėjau labai rimtų sveikatos bėdų, laimė pasijutau daug geriau. O dabar įvyko šitai. Atrodo, nelaimės po vieną nevaikšto“, – dėl žlugusių vestuvių apgailestavo Th.Cooko sužadėtinė.

Skaičiuojama, kad su „Thomas Cook“ kelionių paketais šiuo metu atostogas leidžia apie 600 tūkst. keleivių, iš jų apie 150 tūkst. – britų. Jungtinės Karalystės valdžia jau pranešė, kad šalies civilinės aviacijos administracija pasamdė dešimtis užsakomųjų orlaivių, kuriais klientai bus nemokamai parskraidinti namo. Bus naudojamasi „British Airways“, „EasyJet“ lėktuvais.

Šis repatriacijos planas yra didžiausias nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, pažymėjo transporto sekretorius Grantas Shappsas. Planui duotas kodinis pavadinimas „Operacija Materhornas“.

„Thomas Cook“ turistai iš Didžiosios Britanijos į šalį bus parskraidinti nuo rugsėjo 23 iki spalio 6 dienos.

„Thomas Cook“ turistų iš Didžiosios Britanijos parskraidinimas atgal į šalį atsieis maždaug 750 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius