Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tokios šventyklos nerasite niekur kitur: 17 aukštų rožinį pastatą saugo drakonas

Tailande galima rasti vienas įspūdingiausių šventyklų visame pasaulyje. Viena tokių yra ir Wat Samphran, nors ji visiškai neprimena įprastinės tradicinės budistinės šventyklos.
Wat Samphran šventykla
Wat Samphran šventykla / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nakhon Pathom provincijoje, maždaug už 40 km nuo Bankoko, stovi 17 aukštų cilindro formos pastatas, kurį apsivijęs drakonas.

Milžiniškas padaras raitosi aplink visą rožinės spalvos šventyklą, o galvą laiko iškėlęs virš jos. Spalvingas jo kūnas ir į pastatą įsikibę nagai matomi jau iš toli.

Drakonas, žinoma, čia atsidūrė dėl estetinių sumetimų, nors turi ir praktinę pusę. Jame iš tiesų įrengti besisukantys laiptai, kuriais galima užlipti iki pat viršaus. Tiesa, buvo galima – kai kurios sekcijos dėl nepriežiūros tapo pavojingomis, tad žmonės į jas neįleidžiami.

Wat Samphran šventykla retai kada patenka į kelionių gidus, aplink ją nėra daug lankytinų vietų. Keliautojai rašo, kad paprasčiausia iki jos nuvykti taksi, kadangi ir viešasis transportas čia kursuoja retai.

Apsilankiusieji pasakoja, kad nors šventyklos vidus jau kiek apleistas, tačiau ten nemažai įdomių skulptūrų, yra ir didelis bronzinis Buda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius