Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

TUI oro linijų bendrovė įspėja: skrydžiui reikės atsinešti savo maisto

TUI oro linijų bendrovė įspėjo, kad artimiausiomis savaitėmis keleiviams į lėktuvą gali tekti atsinešti savo maisto ir gėrimų, rašoma „Euronews“.
Maistas lėktuve
Maistas lėktuve / 123RF.com nuotr.

Bendrovės problemos dėl maitinimo paslaugų tiekėjo personalo suformavo situaciją, kad kol kas trumpais ir vidutinio nuotolio skrydžiais nebus tiekiami karšti ir šalti patiekalai bei sumuštiniai. Užkandžiai ir gėrimai taip pat gali būti „riboti“.

Bendrovė nurodė, kad susisiekia su klientais ir pataria jiems į lėktuvą pasiimti savo atsargų.

„Klientai gali į lėktuvą atsinešti savo maisto ir gaiviųjų gėrimų (alkoholį vartoti draudžiama). Bet kokius didesnius nei 100 ml gaiviuosius gėrimus reikės nusipirkti praėjus saugumo patikrą“, – teigė bendrovė.

123RF.com nuotr. / TUI orlaivis
123RF.com nuotr. / TUI orlaivis

Tačiau nusipirkti maisto ir gėrimų oro uostuose gali būti sunku tiems, kurie pateko į ilgas registracijos ir saugumo patikros eiles, pastarosiomis savaitėmis sukėlusias chaosą Jungtinėje Karalystėje ir Europoje.

Dėl oro uostų darbuotojų trūkumo tūkstančiai keleivių skuba į skrydį ir neturi laiko apsipirkti, kai jau pasiekia oro uostą.

Praėjusią savaitę Tarptautinė oro uostų taryba (ACI) įspėjo, kad šią vasarą daugumoje Europos oro uostų bus vėluojama dėl darbuotojų trūkumo. Tokią situaciją lėmė nepakankama finansinė pagalba oro transporto sektoriui pandemijos metu.

Kokiems TUI skrydžiams reikės pirkti maisto ir gėrimų?

TUI pabrėžė, kad ši problema neturės įtakos maitinimo paslaugoms, teikiamoms tolimųjų skrydžių į Arubą, Kosta Riką, Kubą, Dominikos Respubliką, Jamaiką, Meksiką, Orlandą ir Sent Lusiją metu.

123RF.com nuotr. / Lėktuve
123RF.com nuotr. / Lėktuve

Šiuo metu su maitinimo problemomis susidūrė 15 oro uostų: Birmingamo, Bristolio, Donkasterio Šefildo, Dublino, Edinburgo, Glazgo, Lutono, Mančesterio, Norvičo ir kiti.

„Norėtume patikinti, kad nuolat stebime situaciją ir glaudžiai bendradarbiaujame su savo tiekėjais, kad sumažintume poveikį klientams teikiamoms paslaugoms lėktuve“, – sakė TUI.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius