Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Turistai perspėjami dėl Bulgarijos kurorto: nesusigundykite nuotykiais paplūdimyje

Turistai, vykstantys į pastaraisiais metais itin pamėgtą Saulėtojo kranto kurortą Bulgarijoje, perspėjami dėl vietos nusikaltėlių pinklių. Lengvatikiai turistai būna ir apvagiami, ir sumušami, rašo „The Sun“.
Paplūdimys Bulgarijoje
Paplūdimys Bulgarijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo britų portalas, nusikalstamos grupuotės turistų pilname kurorte pasinaudoja merginomis, kurios vilioja nuo alkoholio apsvaigusius vyrus. Merginos kartais būna net nepilnametės.

Nusikaltėliai joms nurodo taikytis į kuo girtesnius turistus ir siūlyti pasimylėti paplūdimyje be jokių įsipareigojimų. Tačiau kai auka yra jau viena su mergina paplūdimyje, pasirodo grupelė vyrų, turistą apiplėšia ir sumuša.

Vienas turistas pasakojo, kad jo draugas ėjo su bare sutikta mergina į paplūdimį, tačiau kai pradėjo nusirenginėti, atėjo vyrai. Jiems jis atidavė pinigus, telefoną ir laikrodį, tačiau vis tiek buvo sumuštas ir likusias dvi atostogų dienas praleido ligoninėje.

Apie šias pinkles portale „TripAdvisor“ perspėja ir daugiau turistų. „Neikite į paplūdimį su prostitutėmis – jos nusiveda į nuošalią vietą ir atima pinigus“, – perspėja vienas keliautojas. Kitas rašo, kad gauja pasirodžiusių vyrų net pareiškė, kad tai „bauda, kurią reikia iškart susimokėti“.

Perspėjama ir dėl naktinių maudynių, kai daiktus turistai palieka be priežiūros. Nors gali atrodyti, kad paplūdimys tuščias, grįžę jie gali neberasti savo daiktų.

Juodosios jūros kurortas pastaraisiais metais ypač išpopuliarėjo dėl žemų kainų, smėlėto kranto ir puikaus oro. Prostitucija Bulgarijoje nėra nelegali, tačiau organizuota prostitucija yra draudžiama. Visgi manoma, kad daugelis prostitučių dirba organizuoto nusikalstamumo grupuotėms. Joms, manoma, priklauso ir dalis Saulėtojo kranto barų ir naktinių klubų.

Jungtinės Karalystės Užsienio reikalų ministerija net yra įspėjusi britus, kad vengtų prostitučių ir vietų, kur jos dirba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius