Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turizmo sezoną bandanti išgelbėti Graikija atveria oro erdvę skrydžiams į savo salas

Graikija trečiadienį atvėrė oro erdvę skrydžiams į užsienio poilsiautojų pamėgtas savo salas, siekdama išgelbėti bent dalį šių metų turizmo sezono, kuris gyvybiškai svarbus šalies ekonomikai.
Zakinto sala
Šalia Peloponeso - gražioji Zakinto sala / 123rf.com nuotr.

Daugiau nei 100 skrydžių suplanuoti į 14 regioninių oro uostų, įskaitant populiarias Kerkyros (Korfu), Santorino, Mikono, Rodo ir Kretos salas, nurodė oro uostų operatorė „Fraport“.

Visi šalies oro uostai jau priima tarptautinius skrydžius, o į Patrų ir Igumenicos uostus vėl plauks keltai iš Italijos.

Į Graikiją keliaujantiems asmenims reikia užpildyti anketą, kurioje jie turi nurodyti įvairios asmeninės informacijos, pavyzdžiui, savo kilmės šalį ir valstybes, kuriose lankėsi per pastarąsias 15 dienų. Tada jiems išduodami nuskaitomi brūkšniniai kodai.

Keliautojai, kuriems bus atliekami tyrimai, turės izoliuotis anketoje nurodytu adresu, kol lauks testų rezultatų.

„Šis turizmo sezonas bus labai sudėtingas. Darysime viską, ką galime“, – šią savaitę per vyriausybės posėdį sakė ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis.

Graikija, kurioje užregistruota palyginti nedaug – mažiau nei 200 – mirčių nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19, pradėjo reklamos kampaniją turizmo sektoriui gaivinti.

Turizmo sektorius sukuria ketvirtadalį šalies BVP. Atėnai viliasi, kad ši kampanija nuramins potencialius keliautojus bei graikus, nerimaujančius, kad sugrįžus turistams epidemija gali atsinaujinti.

Turizmo ministras Haris Teocharis antradienį pasirašė susitarimą su Vokietijos turizmo milžine TUI, siekiant, kad ši kelionių operatorė atskraidintų į šalį bent pusę iš beveik 3 mln. turistų, kuriuos ji atgabeno į Graikiją praėjusiais metais.

„Mėginame išgelbėti sezoną“, – naujienų agentūrai AFP sakė Kerkyros saloje juvelyrinių dirbinių parduotuvę turinti Amelija Vlachu.

„Žinoma, padėtis nelygintina su ankstesniais metais, kai turėjome daugybę žmonių“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius