Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turizmo verslui paskirstyta 1,7 mln. eurų paramos

Ekonomikos ir inovacijų ministerija pagal dvi turizmo sektoriui skirtas pagalbos priemones paskirstė 1,7 mln. eurų. Už 1,37 mln. eurų suteikta kompensacijų apgyvendinimo paslaugų teikėjams bei skirta 320 tūkst. eurų subsidijų kelionių organizatoriams. Iš viso paramą gavo daugiau kaip 100 dėl pandemijos labiausiai nukentėjusių turizmo paslaugų teikėjų, rašoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime spaudai.
Pinigai
Pinigai / 123rf.com

„Pagalbos priemonėmis siekėme bent iš dalies padėti mūsų turizmo sektoriaus įmonėms ir sumažinti neigiamą poveikį, kurį verslai pajuto dėl COVID-19 pandemijos drastiškai smukus turistų srautams bei sparčiai kilus energijos žaliavų kainoms. Skaičiuojame, kad suteikėme kompensacijų 70 apgyvendinimo paslaugų teikėjų ir subsidijų 31 kelionių organizatoriui“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

Pagal priemonę „Dalinis pastoviųjų išlaidų kompensavimas ar vienkartinės išmokos klasifikuojamųjų apgyvendinimo paslaugų teikėjams“ buvo galima kreiptis dėl kompensacijos, kuria būtų galima padengti iki 50 proc. sąskaitų už gamtines dujas, šilumos tiekimą, elektros energiją, arba dėl vienkartinės išmokos klasifikuojamųjų apgyvendinimo paslaugų teikėjams.

Pagal priemonę „Subsidijos atvykstamojo turizmo kelionių organizatoriams“ buvo galima gauti subsidiją iki 3 eurų už vieną užsienio turistą.

Paramos priemonėmis galėjo pasinaudoti nuo COVID-19 pandemijos nukentėjęs turizmo verslas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius