-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija išlieka populiariausia lietuvių atostogų kryptimi: keleivių srautai ir toliau auga

Lietuvos oro uostų duomenimis, Turkija ir jos kurortai toliau išlieka populiariausia lietuvių atostogų kryptimi. Per savaitę vien Vilniaus oro uoste į ir iš pamėgtų lietuvių Turkijos kurortų vykdoma daugiau nei 70 užsakomųjų skrydžių, o vidutinis orlaivio užpildymo rodiklis siekia daugiau nei 90 proc. Lyginant dabartinius keleivių srautus šia kryptimi su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jie išaugo beveik 6 kartus.
Antalija, Turkija
Antalija / 123rf.com nuotr.

Keliones į Turkijos Rivjeros pakrantės kurortus – Antaliją ar Alaniją – lietuviai renkasi itin dažnai. Vien per balandį šios šalies užsakomieji skrydžiai sudarė apie 60 proc. nuo visų užsakomųjų reisų srauto Vilniaus oro uoste. Savo populiarumu Turkijos kryptis kitus užsakomuosius reisus lenkia net kelis kartus, rašoma pranešime spaudai.

„Skrydžių iš Lietuvos skaičiams vis aktyviau grįžtant į laikotarpį prieš pandemiją, atostogų krypties lyderė išlieka ta pati – Turkija. Antroje vietoje pagal populiarumą yra Egiptas, tačiau užsakomųjų skrydžių į šią šalį du kartus mažiau, lyginant su Turkijos kryptimi. Trečioje vietoje tarp populiariausių tautiečių pasirinkimų – Ispanija ir Kanarai“, – teigia Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas.

Lietuvos oro uostų nuotr. / Aurimas Stikliūnas
Lietuvos oro uostų nuotr. / Aurimas Stikliūnas

2022 m. balandį skrydžių skaičius į šią šalį maždaug keturis kartus didesnis nei 2021 m. ir vejasi priešpandeminius 2019 m. srautus. Keleivių srautai į Turkiją taip pat ženkliai auga – skaičiuojama, kad šį balandį keleivių beveik 6 kartus daugiau nei pernai.

„Lietuviai šiai atostogų krypčiai išlieka ištikimi pirmiausia dėl kainos ir kokybės santykio. Gausus skrydžių pasirinkimas, išvystyta paslaugų infrastruktūra, didelis kelionių organizatorių pasirinkimas, aktyvi rinkodara Lietuvoje, ir, žinoma, garantuotas geras oras – tokios pagrindinės priežastys lemia šį vienareikšmiškai populiariausią tarp lietuvių atostogų krypties pasirinkimą“, – sako A.Stikliūnas.

Keliaujantiems į Turkijos kurortus turi patarimų

Gera žinia tiems, kurie planuoja atostogas Turkijoje. Artimiausiu metu skrydžių skaičius į kurortus šioje šalyje augs, o tai suteiks dar daugiau lankstumo pasirinkti patogų kelionės laiką. Nuo balandžio 30 d. startavo naujas kelionių organizatorius, kuris per visą aviacijos vasaros sezoną užsakomaisiais skrydžiais planuoja vykdyti daugiau nei du su puse šimto užsakomųjų reisų į ir iš Antalijos kurorto.

123rf.com nuotr. / Antalija
123rf.com nuotr. / Antalija

Didėjanti pasiūla Turkijos kryptimis lemia ir augančius keleivių srautus, kurie tam tikromis valandomis Vilniaus oro uoste suformuoja šios krypties keleivių pikus.

„Iš tiesų kai kuriomis savaitės dienomis per kelias valandas iš Vilniaus oro uosto į Turkijos kurortus išskrenda apie šešis pilnus lėktuvus, o tai sudaro daugiau nei tūkstantį keleivių kelių valandų bėgyje. Žinant tokį šių skrydžių populiarumą, rekomenduojame keleiviams į oro uostą atvykti anksčiau ir susiplanuoti laiko rezervą – taip išvengsite skubos ir streso, ramiau pasiruošite laukiančiam skrydžiui“, – komentavo A.Stikliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius