Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Turkijoje į avariją patekusius jonaviečius vietos žiniasklaida buvo pavertusi kaltininkais

Gabrielė ir Paulius Klevinskai išvykdami į kelionę Turkijoje negalėjo net pagalvoti, kad pastaroji bus pažymėta ne smagiais prisiminimais, o sunkiais išgyvenimais – gegužės 7-ąją pora pateko į avariją, kurios metu P.Klevinskas patyrė itin stiprius sužalojimus. Iškart po nelaimės jonaviečių pečius prislėgė ir daugybė rūpesčių – Turkijos policija negalėjo apklausti jų dėl kalbos barjero, o kelionės draudimą suteikusi įmonė neskubėjo padėti. Nepaisant to, jonaviečiai džiaugiasi, kad abu liko gyvi ir dėkoja juos palaikiusiems asmenims.
Gabrielė ir Paulius Klevinskai Turkijoje pateko į avariją
Gabrielė ir Paulius Klevinskai Turkijoje pateko į avariją / Asm.archyvo nuotr.

Oro pagalvės neišsiskleidė

„Išsinuomavome automobilį ir keliavome su juo po Alaniją. Kai vyras sustojo praleisti pėsčiuosius, kurie ėjo per pėsčiųjų perėją, į mus trenkėsi du automobiliai. Išnuomoto automobilio oro pagalvės neišsiskleidė, išsinėrė Pauliaus saugos diržas. Jis parai buvo nugrimzdęs į komą. Dabar jau aišku, kad vyras patyrė didelę galvos traumą – kaukolė skilo dvejose vietose. Mano sužalojimai nėra tokie dideli. Dėl to aš į Lietuvą grįžau su jau turėtu bilietu. Vyras iki šiol gulėjo Alanijos ligoninėje, tačiau šiandien grįš į Lietuvą“, – praėjusią savaitę portalui jonavoszinios.lt pasakojo G.Klevinskė.

Kadangi Turkijos policijos pareigūnai negalėjo apklausti lietuvių dėl kalbos barjero, netrukus vietinėje žiniasklaidoje pasirodė straipsniai, kuriuose jonaviečiai buvo įvardyti kaip eismo įvykio kaltininkai.

„Vienas iš į avariją patekusių vairuotojų puolė kaltinti mus. Jis aiškino, kad praleidinėjome žmones, kurie ėjo ne per perėją. Vietinėje žiniasklaidoje pasirodė straipsniai, kuriuose dėl įvykio kaltinami buvome mes. Čia labai padėjo automobilį išnuomavusios įmonės darbuotojai – jie surado liudytojus, kurie papasakojo, kaip viskas buvo iš tikrųjų“, – prisiminė G. Klevinskė.

Atsiliepė į pagalbos šauksmą

Pora džiaugiasi, kad turėjo kelionės draudimą – pagal sutartį šis privalo apmokėti svetimoje šalyje patirtas gydymo išlaidas, Pauliaus kelionę atgal į Lietuvą. Vis tik tam, kad draudimas įvykdytų savo įsipareigojimus, G.Klevinskė turėjo ieškoti vertėjų ir teisininkų pagalbos.

„Mūsų draudėja nuolatos prašė Turkijos policijos pažymos apie įvykį. Dėl to mums skubiai reikėjo vertėjo ir teisininko konsultacijų. Pradžioje kreipiausi į Alanijoje įsikūrusią Lietuvos ambasadą, tačiau man buvo pasakyta, kad ambasada tokių paslaugų neteikia. Vyras paskelbė pagalbos prašymą vienoje iš socialinio tinklo „Facebook“ grupių, kuriose diskutuojama apie keliones Turkijoje. Įrašą pamatė ir dvi moterys iš konsulato. Jos mums labai padėjo – konsultavo, palaikė ryšį su konsulu, kuris skyrė teisininką.

Vietinėje žiniasklaidoje pasirodė straipsniai, kuriuose dėl įvykio kaltinami buvome mes.

Susikalbėti su vietos policija galiausiai padėjo ligoninėje dirbusi seselė – ji kalbėjo rusiškai ir vertėjavo vyrui bei policijai. Draudimas gavo visą reikiamą informaciją ir šiandien apmokėjo ligoninės išlaidas. Jis suorganizavo ir Pauliaus kelionę į Lietuvą. Tačiau šiek tiek neramina faktas, kad jam nebuvo skirtas atskiras lėktuvas, kaip buvo kalba iš pradžių – jį lydės gydytojas, tačiau Paulius turės skristi į Stambulą, o iš Stambulo į Vilnių. Kiekvienas lėktuvo kilimas ir nusileidimas – papildomi slėgių svyravimai. Pastarieji tikrai nėra naudingi žmogui, kuris turi rimtą galvos traumą. Vilniaus oro uoste Paulių ir jį lydintį gydytoją pasitiks Kauno klinikų greitosios medicinos pagalbos automobilis. Belieka tikėtis, kad viskas vyks sklandžiai“, – kalbėjo G.Klevinskė.

Nuoširdžiai dėkoja

Su dideliais iššūkiais susidūrusi pora dėkoja visiems juos palaikiusiems asmenims, ypač – Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono vadui Eugenijui Lastauskui.

„Žmonės davė daugybę patarimų. Esame dėkingi už juos. Visus iššūkius išspręsti ypatingai padėjo Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono vadas Eugenijus Lastauskas. Kadangi mano vyras – karys, kompetetingi kariuomenės specialistai mane lydėjo tiek į gydymo įstaigas, tiek į susitikimą su draudimo bendrove. Jei ne E.Lastausko pagalba, viską išspręsti būtų buvę kur kas sunkiau“, – tikino G.Klevinskė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius