Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje – skandalas dėl „įžeidžiančio“ šalį reklamuojančio vaizdo klipo

Turkijoje pasigirdo raginimų turizmo ministrui Nuri Ersoy'ui atsistatydinti, rašo „Euronews“. Priežastis – Turkiją reklamuojantis vaizdo klipas, kuriame ji pristatoma kaip saugi užuovėja atostogoms. Tačiau dalį turkų papiktino jame matomos kaukės, ant kurių parašyta „Mėgaukitės, aš vakcinuotas“. Kilus skandalui vaizdo klipas buvo pašalintas iš oficialių platformų.
Turkijos turizmo ministras raginamas atsistatydinti dėl „įžeidžiančio“ vaizdo klipo
Turkijos turizmo ministras raginamas atsistatydinti dėl „įžeidžiančio“ vaizdo klipo / „Go Turkiye“ vaizdo klipo stop kadrai

Vaizdo klipu nepatenkinti gyventojai piktinosi, kad toks užrašas ant kaukės atrodo lyg gyvulių žymėjimas, o visa reklama sudaro įvaizdį, kad turkai pataikauja turistams.

„Dezinfekuoti kurortai ir paskiepyti darbuotojai“, – toliau sakoma vaizdo klipe, kuriame kaukes dėvintys padavėjai aptarnauja be jų esančius lankytojus. – Mes tai vadiname dvigubu saugumu turizmui. Mūsų svečiai vadina tai ramybe.“

Turkija į prioritetinių grupių sąrašus yra įtraukusi turizmo darbuotojus – siekiama, kad iki gegužės pabaigos būtų paskiepyti visi žmonės, „kuriuos turistai gali sutikti“. Tokį žingsnį kritikavo kiti gyventojai. Dvi Kinijos „Sinovac“ arba „Pfizer/BioNTech“ skiepų dozes yra gavę tik 13 proc. gyventojų.

Dalis turkų piktinosi, kad vaizdo klipas ir jo siunčiama žinia yra įžeidžianti, ir socialiniuose tinkluose ragino ministrą atsistatydinti. Tai žyminti grotažymė buvo viena populiariausių „Twitter“ tinkle Turkijoje.

„Frazės „Aš esu paskiepytas“ negana. Sterilizuokite mus“, – rašė žymus Turkijos muzikantas Burhanas Şeşenas.

„Laisvos šalies prioritetas būtų ne patikinti turistus, kad visi jos piliečiai paskiepyti, o patikinti gyventojus, kad visi turistai – vakcinuoti“, – rašė kitas „Twitter“ vartotojas.

Vaizdo klipas, kuris buvo pristatytas ketvirtadienį, buvo pašalintas iš visų oficialių „Go Turkiye“ platformų.

Turkijoje slenka paskutinės itin griežto karantino dienos, kai verslams buvo nurodyta užsidaryti, o žmonėms – likti namie. Užsienio turistams ir daliai darbuotojų šie draudimai negalioja.

Balandžio mėnesį naujų COVID-19 atvejų skaičius buvo pasiekęs net 62 tūkst. per vieną dieną. Sugriežtintas karantinas leido šį skaičių sumažinti iki maždaug 11,5 tūkst.

Nuo gegužės 17 d. Turkija iš dalies keliautojų nebereikalauja neigiamo COVID-19 testo. Tokia nuolaida padaryta atvykstantiems iš Latvijos, Liuksemburgo, Ukrainos, Estijos, Jungtinės Karalystės, Izraelio, Honkongo, Kinijos, Vietnamo, Australijos, Naujosios Zelandijos, Singapūro, Tailando, Pietų Korėjos ir Japonijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius