Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos vyriausybė toliau mokės už užsakomuosius skrydžius į šalies kurortus

Turkija oficialiai patvirtino, kad 2017 metais toliau rems užsakomuosius skrydžius iš Rusijos į šalies kurortus. Ministrų kabinetas jau patvirtino subsidijų programą, kurioje numatytos konkrečios sumos tarptautiniams kelionių organizatoriams.
Antalijos uostas
Antalijos uostas / 123rf.com

Kaip skelbia Rusijos kelionių organizatorių asociacija „Atorus“, programoje numatyta keletas naujienų. Anksčiau už užsakomuosius skrydžius subsidijos buvo mokamos tik turistinio sezono metu, 2017-aisiais jos bus mokamos visus metus.

Antra, padaugėjo oro uostų, į kuriuos vykdantys užsakomuosius reisus kelionių operatoriai gali tikėtis subsidijų. Šiemet jų buvo 6, kitąmet bus 10.

Trečia, didėja pati subsidija: už 200 vietų lėktuvą, į Turkiją atskraidinusį ne mažiau kaip 150 turistų, išmoka bus didesnė 30 proc. nei šiemet ir sieks maždaug 7,8 tūkstančius JAV dolerių.

Standartinė kompensacijos suma, palyginus su šiais metais, nesikeis: už kiekvieną reisą Turkijos vyriausybė mokės po 6 tūkst. JAV dolerių. Šios išmokos bus skiriamos kompanijoms, kurios turistus skraidins į Azipasa oro uostą Alanijoje, Antaliją, Dalamaną, Bodrumo-Milo oro uostą, Izmirą, Kütahya Zafer Trabzon, Denizli, Ispartą ir Eskišechirą.

Sprendimą pratęsti užsakomųjų ir reguliariųjų skrydžių iš Rusijos rėmimą Turkijos valdžia priėmė įvertinusi turizmo statistiką. Ji rodo, kad per laikotarpį (3 mėnesius), kai buvo mokamos subsidijos, į Antaliją atvyko 432 tūkst. rusų turistų – tai beveik 22 kartais daugiau nei per pirmuosius 8 ankstesnius mėnesius, kada Rusija buvo paskelbusi draudimą šalies kelionių organizatoriams ir agentūroms organizuoti skrydžius į Turkiją. Draudimas įvestas po šio įvykio: 2015 m. lapkričio 24 dieną Turkijos F-16 naikintuvai numušė Rusijos Su-24, kurio pilotas žuvo.

Tačiau šių metų vasarą atšalusius santykius Turkijai ir Rusijai pavyko atnaujinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius