-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tyrimas: atostogų metu dažniausiai fotografuoja moterys

Atostogaudami fotografuoja 72 proc. Lietuvos gyventojų, apie 60 proc. jų vaizdus fiksuoja mobiliaisiais telefonais, atskleidžia kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ užsakymu atliktas tyrimas. Net 60 proc. žmonių atsakė nuotraukas dažniausiai taip ir paliekantys telefone.
Turistai
Turistai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dažniausiai atostogų metu fotografuoja moterys ir jaunesni keliautojai, o fotoaparatais savo kelionės įspūdžius įamžina 33 proc. žmonių, taip atsakė dažniausiai besielgiantys 36-55 metų respondentai.

„Pastebime, kad dažniausiai keliones šeimai užsako ir visomis atostogų smulkmenomis rūpinasi būtent moterys. Tai, jog moterys kreipia daugiau dėmesio į visas atostogų detales, patvirtina ir ši apklausa, atskleidusi, kad įsimintinų kelionės akimirkų įamžinimas joms rūpi labiau“, – sako Kristina Prieskienytė, kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ pardavimų vadovė.

123rf.com/Per atostogas dažniausiai fotografuoja moterys
123rf.com/Per atostogas dažniausiai fotografuoja moterys

Atostogų metu padarytos nuotraukos tik retu atveju yra spausdinamos – taip elgiasi vos 16 proc. Lietuvos gyventojų, paprastai vyresnių nei 56 metai. Dažniausiai įamžinti kadrai taip ir lieka mobiliajame telefone arba skaitmeniniame formate – 70 proc. respondentų perkelia jas į kompiuterį, beveik 40 proc. įsirašo ir į nešiojamą atmintinę.

Socialiniuose tinkluose atostogų akimirkomis linkę dalintis 31 proc. Lietuvos gyventojų. Dažniausiai taip elgiasi 18-25 metų jaunuoliai arba miestų gyventojai. Kiek vyresni žmonės nuotraukas elektroniniu paštu persiunčia draugams ir artimiesiems.

Pasak tyrimą atlikusios bendrovės „Spinter tyrimai“ vadovo Igno Zoko, žmogus pagal savo prigimtį yra sociali būtybė, todėl dalinimasis išgyventomis pozityviomis atostogų emocijomis leidžia žmogui iš naujo išgyventi panašius malonius jausmus.

„Tai, kad skirtingo amžiaus žmonės skirtingai dalijasi nuotraukomis yra pakankamai logiška. Tai aiškiai atspindi technologijų vystymosi bangas: jauniausiai „Facebook“ kartai socialiniai tinklai yra antroji jų realybė, kiek vyresni patogiai jaučiasi pasidalindami nuotraukomis elektroniniu paštu, vyriausieji dažniau fotografijas linkę atsispausdinti“, – pastebi I. Zokas.

Tyrimą, UAB „Kidy Tour“ užsakymu, atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ šių metų liepos 19-26 dienomis. Jo metu buvo apklausta 1003 respondentai visoje šalies teritorijoje, nuo 18 iki 75 metų amžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius