Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tyrimas atskleidė, ką turistai dažniausiai vagia iš Europos viešbučių

Viešbučių vadovo „Wellness Heaven“ ekspertai apklausė beveik 1160 Europos viešbučių atstovų ir išsiaiškino, kokius daiktus iš viešbučių dažniausiai vagia turistai. Pasirodo, kad brangiausius daiktus vagia apsistojantieji prabangiausiuose viešbučiuose.
Viešbučio kambarys
Viešbučio kambarys / 123rf.com nuotr.

„Didžioji dauguma svečių su savimi pasiima rankšluosčius ir chalatus – 77,5 ir 65,1 proc.“, – konstatuoja leidinys.

Taip pat buvo nustatyta, kad turistai dažnokai išsiveža ir pakabas (49,3 proc.), rašiklius (39,1 proc.), stalo įrankius (33,6 proc.) bei kosmetiką (32,8 proc.). Taip pat lankytojus „suvilioja“ elementai (22 proc.), meno kūriniai (20,2 proc.), antklodės ir pagalvės – atitinkamai 15,6 ir 14,3 procento.

Vienuoliktoje vietoje atsidūrė indai (12,7 proc.).

Be to, 12 proc. viešbučių atstovų pažymėjo, jog svečiai vagia planšetinius kompiuterius, o 9,1 proc. pasigedo televizorių pultelių. Plaukų džiovintuvai dingo iš 8,4 proc. apklaustų viešbučių, o 7,3 proc. pasigedo lempučių.

Kai kurių viešbučių gyventojai sugebėjo išsinešti kavos aparatų (6,9 proc.), televizorių (6,1 proc.), telefonų (4,8 proc.) ir stalinių lempų bei toršerų (4,3 proc.).

„Be iš pažiūros įprastų vagysčių, yra ir nemažai įspūdingų, kuomet svečiai iš viešbučių išsinešė pačių neįprasčiausių daiktų“, – rašoma viešbučių vadove.

Tarp keisčiausių daiktų, kuriuos iš viešbučių pavogė svečiai, viešbučių atstovai paminėjo vonios maišytuvą, fortepijoną, garso sistemą, numerį nuo kambario durų, šerno iškamšą, servizą ir gėles.

Kalbant apie vagišių tautybę, vokiečiai dažniausiai vagia chalatus, rankšluosčius ir kosmetiką, skelbia „Wellness Heaven“. Austrai šiuo atžvilgiu yra išrankesni ir dažniau renkasi kavos aparatus ir indus.

„Italai pirmenybę teikia bokalams, o šveicarai – plaukų džiovintuvams. Prancūzai pirmauja pagal televizorių pultelių vagystes, o olandai renkasi lemputes ir tualetinį popierių“, – tyrimo rezultatus skelbia „Wellness Heaven“.

Leidinio ekspertai pažymi, jog penkių žvaigždučių viešbučių svečiai vagia brangesnius daiktus nei žemesnių kategorijų viešbučių gyventojai. Tyrimo metu buvo apklausti 634 keturių žvaigždučių ir 523 penkių žvaigždučių viešbučių savininkai.

„Pavyzdžiui, tikimybė, kad iš viešbučio kambario bus pavogtas televizorius, penkių žvaigždučių viešbutyje yra devynis kartus didesnė nei keturių žvaigždučių viešbutyje. Taip pat yra 5,5 karto didesnė tikimybė, kad bus pavogtas meno kūrinys ar planšetinis kompiuteris, o taip pat 5,3 karto didesnė tikimybė, kad bus pavogtas kavos aparatas. Keturių žvaigždučių viešbučių lankytojai yra kuklesni: jie pasitenkina rankšluosčiais, pakabomis, pulteliais ir elementais“, – konstatuoja „Wellness Heaven“.

Apklausa buvo atlikta 2019 metų rugsėjį ir spalį.

Daugiau apie tyrimą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius