Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainiečiai pasipiktinę: „Lufthansa“ į Rusiją kvietė vaizdais iš Kijevo

Vokietijos oro linijos „Lufthansa“ iš savo paskyrų „Youtube“ ir „Facebook“ pašalino savo reklamą, kuria kviečia žmones į FIFA pasaulio čempionatą Rusijoje. Tik viena problema – į Rusiją kviečia Kijevo vaizdai. Skelbiama, kad oro linijos negavo leidimo Rusijoje filmuoti reklamos, kuria norėjo reklamuoti Rusijos atvirumą pasauliui.
Reklamos stop kadras
Reklamos stop kadras

Po to, kai interneto vartotojai pastebėjo, kad reklamoje rodoma Ukrainos sostinė, oro linijos pripažino, kad vaizdai buvo nufilmuoti Kijeve, ir atsiprašė už sumaišymą.

„Lufthansa“ aiškino, kad reklama buvo filmuota Ukrainoje dėl „logistinių priežasčių“ ir kad tokia praktika – filmuoti ne toje vietoje, kurią reklamuoja – yra dažna. Čia galime prisiminti ir Lietuvos kampaniją „Real is beautiful“, kurioje, kaip vėliau paaiškėjo, Lietuva buvo reklamuojama nuotraukomis, kurios darytos visai ne mūsų šalyje.

Video reklamuoja pasauliui atvirą Rusiją, nors jis specialiai nufilmuotas Kijeve, nes Putino Rusija visai nėra atvira pasauliui! – rašė žurnalistas

„Iš pirmųjų komentarų ir reakcijų pastebėjome, kad šiuo konkrečiu atveju reklama įskaudino kai kurių žiūrovų jausmus. Nuoširdžiai dėl to apgailestaujame ir oficialiai dėl to atsiprašome“, – žiniasklaidai išplatintame pranešime teigė oro linijų atstovas Borisas Ogurskis.

Vokietijos žurnalistas Borisas Reitschusteris anksčiau pranešė, kad iš tiesų „Lufthansai“ kilo sunkumų bandant gauti leidimą filmuoti reklamą Rusijoje. Jis rėmėsi šaltiniais, kurie dalyvavo kuriant reklamą.

„Visas Vokietijos požiūrio į Rusiją ir Ukrainą absurdiškumas yra čia – viename video, – savo paskyroje „Facebook“ tinkle parašė žurnalistas. – Tik pagalvokit: video, skirtas Vokietijos auditorijai, reklamuoja pasauliui atvirą Rusiją, nors jis specialiai nufilmuotas Kijeve, nes Putino Rusija visai nėra atvira pasauliui! Tai beprotiška.“

„Lufthansa“ reklamą pašalino, tačiau ją pažiūrėti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius