Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ieško žmogaus, kuris nemokamai metus gyvens nuostabioje viloje Italijoje

Metai nuostabioje viloje Italijoje nemokamai – skamba gerai, tiesa? Tokiai avantiūrai kviečia būsto nuomos platforma „Airbnb“.
„Vieno euro“ vila Italijoje
„Vieno euro“ vila Italijoje / „Airbnb“ / Claudia Zalla nuotr.
Temos: 2 Italija Airbnb

Kompanija „Airbnb“ pranešė ieškanti svetingo nuotykių ieškotojo, kuris galėtų gyventi ir šeimininkauti viename iš restauruotų namų Sicilijoje vienerius metus.

Šiuo projektu siekiama paskatinti turizmą ir pritraukti naujų, nors ir laikinų, gyventojų į Sicilijos saloje esantį Sambuca miestelį. Šis projektas – dalis platesnio įsipareigojimo remti kaimo bendruomenes ir kultūros paveldą Europoje.

Kompanija ieško žmogaus, kuris šios nuotolinio darbo eros metu su šeima, draugu ar partneriu apsigyventų unikaliame name Italijoje.

„Airbnb“ / Claudia Zalla nuotr./„Vieno euro“ vilos svetainė
„Airbnb“ / Claudia Zalla nuotr./„Vieno euro“ vilos svetainė

Vaizdinga trijų aukštų tradicinė vila yra Sambucoje – miestelyje, kuris išgarsėjo neseniai vykusios kampanijos „Vieno euro namas“ dėka. Kaip ir daugelis Italijos mažų gyvenviečių, Sambuca kenčia nuo mažėjančio gyventojų skaičiaus, todėl 2019 m. ji pradėjo kampaniją „Vieno euro namas“, siekdama populiarinti kultūros paveldą, skatinti tarptautines investicijas ir atsigręžti į jaunesnę demografinę grupę, siekdama sugrąžinti kadaise šurmuliuojančio miestelio žavesį.

Kandidatai turėtų būti įsipareigoję prisidėti prie kaimo gyvenimo. Laimėtojo rezidencija, prasidėsianti birželio 30 d., Sambucoje truks vienerius metus.

Viena sąlyga – atrinktasis vilos šeimininkas bus atsakingas už vieno vilos kambario nuomą „Airbnb“ naudotojams. Be to, vilos šeimininkas pasiliks visas už kambario nuomą gautas pajamas.

„Airbnb“ / Claudia Zalla nuotr./„Vieno euro“ vilos virtuvė
„Airbnb“ / Claudia Zalla nuotr./„Vieno euro“ vilos virtuvė

Šis „Vieno euro namas“ buvo visiškai atnaujintas architektų ir moderniai įrengtas Italijos dizainerių. Šiuolaikinis dizainas buvo derinamas su vietinių amatininkų rankų darbo kūriniais.

Erdviame trijų aukštų pastate apstu vietos ne tik dirbti nuotoliniu būdu, bet ir priglobti „Airbnb“ svečius.

Kaip tapti vilos šeimininku?

„Airbnb“ svetainėje reikia užpildyti paraiškos formą. Kandidatai turi būti vyresni nei 18 metų, turėti galimybę persikelti į Sambuką bent 3 mėnesiams be pertraukos nuo 2022 m. birželio 30 d. ir mokėti susikalbėti angliškai (italų kalba – privalumas!). Atrinktam dalyviui bus suteikta galimybė dalyvauti mentorystės programoje – mokytis italų kalbos ir lankyti italų virtuvės kursus. Kandidatai turės įrodyti, kad yra pasiryžę rūpintis vieno namų kambario nuoma mažiausiai 9 mėnesius.

Tiesa, panašu, kad Lietuvos, kaip ir Latvijos, Estijos ir daugumos Europos šalių gyventojai konkurse dalyvauti negali. Tačiau jeigu esate, pavyzdžiui, Norvegijos, Airijos, Ispanijos, Švedijos, Danijos, Vokietijos, Nyderlandų rezidentas, galite teikti paraišką ir galbūt tapsite laimėtoju.

Sambuca yra nedidelis miestelis Sicilijoje, kuriame gyvena apie 6000 gyventojų. Sambuca pasižymi unikaliu Italijos ir Šiaurės Afrikos kultūrų ir architektūros stilių deriniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius