Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uzbekai žada sumokėti 3 tūkst. dolerių, jeigu jų šalyje užsikrėsite COVID-19

„Jeigu per atostogas Uzbekijoje užsikrėsite COVID-19 virusu, mes jums kompensuosime“, – žada Uzbekistanas. Valdžia žada, kad suma padengtų visas gydymo išlaidas šalyje, kartu tai yra ir platesnės kampanijos, kaip susigrąžinti keliautojus, dalis.
Uzbekija
Uzbekija / Vida Press nuotr.

„Norime patikinti turistus, kad jie gali atvykti į Uzbekistaną, – „Emerging Europe“ sakė Sophie Ibbotson, oficiali šalies turizmo ambasadorė Jungtinėje Karalystėje. – Vyriausybė yra tokia užtikrinta, kad naujos saugumo ir higienos priemonės visame turizmo sektoriuje apsaugos keliautojus nuo COVID-19, kad prezidentas pasirengęs už tai atsakyti ir finansiškai.“

3 tūkst. dolerių išmoka būtų skiriama visgi su sąlygomis. Suma bus skiriama tik tokiam COVID-19 užsikrėtusiam turistui, kuris po šalį keliavo su vietiniu gidu, kuris turi sertifikatą dėl saugumo ir higienos taisyklių. Ne tik gidai, bet ir turistinės vietos bei apgyvendinimo įstaigos privalo gauti tokį sertifikatą iš valdžios.

„Uzbektourism“ rengia išsamų sąrašą, kurie verslai turi sertifikatus. Taip esą kelionių organizatoriai ir turistai galės jaustis saugūs, kad vietose, kur jie lankosi, valgo ir miega, yra užtikrinamas aukščiausias saugumo lygis koronavirusui vis dar nesitraukiant iš pasaulio. Verslai, kurie nesilaikys naujų higienos standartų, ir bus atsekti kaip infekcijos židinys, turės padengti susirgusiųjų gydymo išlaidas.

Vietinis turizmas Uzbekistane vėl pradėtas birželio 1 d., gyventojams leista keliauti tarp „žalių“ ir „geltonų“ zonų – vietų, kur užsikrėtimų beveik nėra arba yra labai mažai.

Tarptautiniai skrydžiai Uzbekistane grįžta šį mėnesį. Pirmieji įsileidžiami keliautojai be apribojimų bus iš Kinijos, Izraelio, Japonijos ir Pietų Korėjos. Atvykėliai iš Europos Sąjungos kol kas galės atvykti tik tuomet, jeigu sutiks po atvykimo 14 d. saviizoliuotis.

Uzbekistanas greitai reagavo į koronaviruso grėsmę – kovo 19 d., kai šalyje buvo dar visai mažai patvirtintų atvejų, jau uždarė sienas. Griežtas karantinas, nutupdyti skrydžiai lėmė tai, kad užkratas šalyje labai neišplito. 33 mln. gyventojų šalyje nuo COVID-19 mirė apie 90 žmonių, užsikrėtusiųjų nuo pat pandemijos pradžios – 17 tūkst., iš jų 9,5 tūkst. laikomi pasveikusiais. Tiesa, pastarosiomis savaitėmis susirgimų daugėja. Į Lietuvą taip pat yra atvykusių uzbekų, kurie, kaip paaiškėjo, turėjo užkratą.

Kai 2017 m. į valdžią atėjo Šavkatas Mirzijojevas, turizmas tapo vienu iš prioritetinių sektorių Uzbekistanui. Daugiau nei 80 šalių piliečiams į jį leista atvykti be vizų, tarp jų – ir lietuviams. Per porą metų turistų skaičius padvigubėjo iki 6,7 mln. per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius