Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja nevykti į Almatą Kazachstane

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) stebi padėtį Kazachstane, kurio didžiausiame mieste Almatoje liepos 18 dieną buvo įvykdytas išpuolis prieš policijos komisariatą bei vyko susišaudymai prie Nacionalinio saugumo komiteto biuro ir kai kurių kitų objektų.
 Centrinė Almatos mečetė
Centrinė Almatos mečetė

Per išpuolius yra žuvusiųjų ir sužeistųjų. Kazachstano vyriausybė Almatoje paskelbė aukščiausią (raudoną) teroristinės grėsmės lygį, Almatoje šiuo metu vykdoma antiteroristinė operacija.

Atsižvelgdama į Kazachstano vyriausybės Almatoje paskelbtą aukščiausią (raudoną) teroristinės grėsmės lygį ir į turimą kitą informaciją, URM rekomenduoja susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Almatą, o piliečiams, esantiems Almatoje, vengti susibūrimo vietų, sekti vietos žiniasklaidos ir institucijų pranešimus.

Prireikus konsulinės pagalbos, galima kreiptis į Užsienio reikalų ministeriją visą parą el. paštu pilieciai@urm.lt, telefonu +370 (5) 236 2444 arba į Lietuvos Respublikos ambasadą Kazachstane el. paštu amb.kz@urm.lt, tel. +77010292051, arba į Lietuvos Respublikos generalinį konsulatą Almatoje el. paštu kons.almata@urm.lt, tel. +77072157460.

VIDEO: Užfiksuota, kaip sulaikytas Kazachstane 4 policininkus nušovęs vyras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius