-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vasarį – daugiau nei 10 proc. išaugęs skrydžių skaičius

Vasario mėnesį Lietuvos oro erdvėje aptarnauta 16,6 tūkst. skrydžių – 10,1 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Tris ketvirtadalius jų sudarė tranzitiniai skrydžiai – Lietuvos teritoriją tranzitu kertančių orlaivių skaičius, palyginti su pernai, augo 10,7 proc. ir siekė 12,47 tūkst., rašoma pranešime spaudai.
Oro uoste
Oro uoste / 123rf.com

Oro navigacijos paslaugas Lietuvos oro erdvėje ir Lietuvos oro uostuose teikiančios valstybės įmonės „Oro navigacija“ duomenimis, Vilniaus oro uoste vasarį skrydžių vadovai aptarnavo 2,8 tūkst. orlaivių – 10,6 proc. daugiau nei pernai tuo pat metu. Šiaulių oro uoste antrąjį šių metų mėnesį aptarnauta 363 arba 11 proc. daugiau orlaivių nei pernai. Kauno ir Palangos oro uostuose vasarį lėktuvų sulaukta šiek tiek mažiau nei 2017 m. – šiemet jų buvo atitinkamai 583 (2,5 proc. mažiau) ir 217 (7,2 proc. mažiau).

VIDEO: Pigūs skrydžiai iš Lietuvos: 5 naujos įdomiausios kryptys, kur vykti šiemet

Per pirmus du šių metų mėnesius Lietuvos oro erdvėje skrydžių vadovai aptarnavo 34,9 tūkst. orlaivių – 8,2 proc. daugiau nei pernai tuo pat metu. Iš jų 26,2 tūkst. sudarė tranzitiniai skrydžiai – palyginti su pernai, virš Lietuvos praskrendančių orlaivių skaičius išaugo 8,7 proc.

Kiekvieną dieną Europoje yra atliekama daugiau kaip 30 tūkst. skrydžių. Lietuvos oro erdvę į savo maršrutus įtraukia daugiau kaip 900 oro bendrovių. Siekiant, kad skrydžiai vyktų saugiai, efektyviai ir laiku, nuo orlaivio pajudėjimo iš orlaivio stovėjimo aikštelės iki jo nutūpimo paskirties aerodrome, jam yra teikiamos oro navigacijos paslaugos. Lietuvos oro erdvėje ir Lietuvos oro uostuose tai atlieka valstybės įmonė „Oro navigacija”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius