Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros kelionių lyderio pozicijų neužleido Turkija

Pasibaigus vasaros sezonui, vėl atidžiai peržvelgiamos lietuvių atostogavimo tendencijos. Lietuviai, kaip ir anksčiau, vasarą daugiausia rinkosi keliones į Turkiją, o nakvynei – solidžius 5* viešbučius.
Sala jūroje
Sala jūroje / Greitgrisim.lt nuotr.

Net 30 proc. visų keliavusių lietuvių atostogavo su šeimomis. Taip pat vis daugiau žmonių patraukliausių kelionių pasiūlymų pirmiausia dairosi internete. Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ atlikta keliaujančiųjų apklausa atskleidė, kad 49 proc. jų būtent internete rado tinkamą pasiūlymą ar pamatė kelionės reklamą.

Kaip teigia „Tez Tour“ Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė, su jų kompanija šią vasarą keliavo 40 tūkst. lietuvių. Beveik 30 tūkst. iš jų vyko į Turkiją. Iš viso šalyje šiais metais aptarnauta 1 milijonas „Tez Tour“ turistų.  „Nors Antalijos regioną rinkosi dauguma turistų, tačiau net šešis kartus išaugo Bodrumo populiarumas. Tai ramesnis, solidesnis kurortas, kuriame mažiau poilsiautojų, tad manome, kad jo patrauklumas tarp lietuvių tik dar labiau augs”, – teigė kelionių organizatoriaus atstovė.

Graikija ir Kretos sala, Egiptas bei Ispanija taip pat buvo populiarios vasaros kelionių kryptys. Palyginus su pernai, kelis kartus išaugo norinčiųjų keliauti į Graikijos salas. „Graikijoje, Ispanijoje poilsiautojai taip pat rinkosi geresnius viešbučius, ekskursijas, vandens pramogas, tad panašu, kad ir toliau kokybiškos atostogos yra labai svarbios bei į jas investuojama. Net 82 proc. apklaustų klientų ir toliau ketina keliauti su mūsų kompanija, o visos suteiktos paslaugos įvertintos vidutiniškai virš keturių balų iš galimų 5“, – pasakojo I.Aukštuolytė.

Lyginant su pernai, pati užsakomųjų skrydžių rinka susitraukė 16 proc., tačiau „Tez Tour“ vasaros sezono programą išplėtė 6 proc. Kitais metais bus pasiūlyta ir nauja atostogų kryptis – Bulgarija. Jau ruošiama ekskursijų programa, o patraukli kelionės kaina ir puikus šalies klimatas žada privilioti nemažai turistų iš Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius