-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Velykas lietuviai švęs ne Lietuvoje: pavasario kelionių šiemet parduodama rekordiškai daug

Praėjo tie laikai, kai šv. Velykas lietuviai šventė savo namuose. Dabar daug kas stengiasi bent trumpam kur nors išvažiuoti. Tai, kad lietuviai jau įprato Velykas sutikti svetur, patvirtina kelionių organizatoriai. Pasak jų, balandžio pradžioje pradėjo tirpti paskutiniai kelionių per Velykas pasiūlymai. Pavasarinių kelionių šiemet parduodama rekordiškai daug.
Atostogos
Atostogos / 123rf.com

„Nors daugiausia poilsiautojų iš Lietuvos atostogas užsienyje tradiciškai renkasi vasarą, šiemet fiksuojame rekordiškai augantį ir ankstyvųjų – pavasarinių kelionių pardavimą. Ypač rekordinis bus gegužės mėnuo, vien „Tez Tour“ iš Lietuvos į pietines šalis išskraidins atostogauti beveik 15 tūkst. poilsiautojų“, – 15min sakė kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ rinkodaros ir viešųjų ryšių vadovė Inga Aukštuolytė.

Pasak jos, ne mažiau populiarios kelionės į svečias šalis ir balandį – Velykų laikotarpiu.

„Išaugęs lietuvių dėmesys ankstyvosioms pavasario kelionėms pietinėse šalyse yra natūrali reakcija, kuomet po užsitęsusios žiemos norisi organizmą palepinti šiluma ir saule.

Prie populiarumo prisideda ir pavasarinės, Velykų, moksleivių atostogos, leidžiančios visai šeimai pabūti drauge. Dar viena ankstyvesnių atostogų paklausos priežastis – vis daugiau žmonių stengiasi išvengti vasarą, t.y. pagrindiniu atostogų periodu, susidarančių didžiausių atostogautojų srautų, taip pat ir lietuviams neįprasto karščio“, – teigė pašnekovė.

Tai, kad velykinės kelionės šiuo metu labai populiarios, iš dalies lemia objektyvios priežastys: paprastai prieš jas ar po jų savaitę atostogauja moksleiviai. Tad dauguma šeimų, apsisprendę būtent šiuo metu keliauti, išsprendžia ir klausimą „kur palikti vaikus, kai jiems nėra pamokų“.

123rf.com /Šeimos kelionė
123rf.com /Šeimos kelionė

Kelionių organizatoriai taip pat pastebi tokį didelį susidomėjimą būtent velykinės savaitės kelionėmis, todėl iš anksto ruošiasi – teikia daugiau pasiūlymų, skrydžių tuo periodu. Labai daug pasiūlymų būna skiriama šeimoms – atostogoms su vaikais.

„Pamenu, praėjusius metus, kai Velykos buvo kovo pabaigoje, kelionių organizatoriai paankstino skrydžių į Turkiją pradžią, nors sezonas vos vos prasidėjo, o dalis viešbučių dar nebuvo atvėrę durų. Žinoma, kalbant iš finansinės pusės, vienos brangiausių kelionių būtent ir yra Šv. Velykų periodu ir tą savaitę, kai moksleiviai atostogauja“, – pastebėjo kelionių organizatoriaus „Makalius.lt“ įkūrėjas Rimvydas Širvinskas.

Jo teigimu, daugėja lietuvių, kurie Velykoms kelionių pradeda ieškoti dar rudenį.

„Praėjusiais ir užpraėjusiais metais dauguma lietuvių susivokdavo apie artėjančias atostogas paskutinę minutę, jiems tekdavo nusivilti: beveik viskas būdavo iššluota. Šiemet, regis, viskas apsivertė aukštyn kojomis – dar lapkritį ir gruodį pradėjome gauti pirmąsias užklausas iš keliautojų, kurie norėjo pasirūpinti Velykų atostogomis iš anksto ir ramiai laukti savo kelionės“, – sakė R.Širvinskas.

Fotolia nuotr./Hurgada
Fotolia nuotr./Hurgada

Kur lietuviai skrenda?

Dėl pavasarį itin malonaus klimato ne tik palankiausios, bet ir populiariausios Velykų kelionių kryptys tarp poilsiautojų iš Lietuvos yra Egiptas, Ispanijai priklausančios salos – Tenerifė ir Fuerteventūra, taip pat Turkija. Kelionių organizatoriai į pastarąją šalį poilsiautojus pradėjo skraidinti nuo balandžio pirmųjų dienų.

„Tiems, kas nepasirūpino kelionėmis iš anksto, išvykti Velykų atostogų bus jau pakankamai sudėtinga. Bilietų lėktuvuose ir vietų viešbučiuose liko labai nedaug, kai kur vietų jau senokai nėra, tad teks rinktis iš to, kas liko, ir brangiau“, – sakė I.Aukštuolytė.

Tą patį patvirtino ir iš Lietuvos į Turkijos kurortus poilsiautojus skraidinantis kelionių organizatorius „Kidy Tour“, kuris skrydžių sezoną į Turkiją pradeda jau šį šeštadienį, balandžio 8 d.

„Kadangi per visas mokinių atostogas jaučiame didesnį klientų aktyvumą, ne išimtis ir šios pavasario atostogos – tik dabar susiruošusiems atostogauti jau beveik nebeturime ką pasiūlyti balandžiui“, – sakė „Kidy Tour“ korporatyvinės komunikacijos vadovė Karolina Kažukauskaitė.

Ridenti margučių aš rekomenduočiau į tą šalį, kuri taip pat mini šią šventę – Graikiją, Ispaniją (Kanarų salos šiemet labai populiari kryptis per Velykas), – sakė R.Širvinskas.

Pasak R.Širvinsko, tiems, kas turi daugiau laiko nei kelias dienas, ir ilgisi šilumos, verta atostogauti Egipte, o pigiausiai velykinės atostogos atsieis Turkijoje.

„Nepamirškime ir kelionių autobusu – daugybė kelionių organizatorių šiemet organizuoja kelionę į Olandijos gėlių festivalį, pažintines-pramogines ekskursijas į Vokietijos atrakcionų parkus (labai populiari šeimų kelionė). Tiesa, tik dabar nusprendę vykti atostogų balandžio viduryje, turėtų suskubti: lėktuvuose ir autobusuose jau parduodamos paskutinės vietos“, – atkreipė dėmesį kelionių organizatorius.

Ne ką mažiau populiaru ir Velykas sutikti Lietuvos kurortuose. Prie to labai prisideda ir patys viešbučiai Birštone, Druskininkuose, kurie siūlo specialias 5 dienų ar savaitės programas šeimoms su apgyvendinimu ir užsiėmimais vaikams. Tai gali būti kiaušinių marginimas, konkursai, žaidimai, sporto užsiėmimai, mini stovyklos.

Kelionių organizatorių teigimu, Velykų laikotarpiu lietuviai dažniausiai renkasi ne trumpas, bet savaitės, o neretai ir 10-14 nakvynių keliones.

„Jei keliauja šeima, paprastai atostogų trukmę koreguoja ir minėtosios moksleivių Velykų atostogos“, – sakė I.Aukštuolytė.

Velykų atostogas užsienyje renkasi įvairūs poilsiautojai – tiek draugų kompanijos, tiek poros ar šeimos su vaikais. Tačiau didžiausias procentas (daugiau nei 40 proc.) atostogauti Velykų laikotarpiu renkasi šeimos su vaikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius