Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venecijos gyventojai reikalauja riboti turistų srautus

Venecija yra vienas turistiškiausių Italijos miestų. Šimtai keliautojų čia apsilanko bet kuriuo metų laiku, daugiausia – vėlyvą vasarą ir vasario mėnesį, kada Venecijoje vyksta vienas garsiausių pasaulyje renginių – Venecijos karnavalas.
Turistai šv. Morkaus aikštėje Venecijoje
Turistai šv. Morkaus aikštėje Venecijoje / 123rf.com

Turistų atnešami pinigai – puikus dalykas, tačiau vandens apsuptame ir kanalų išraizgytame mieste gyvenantys vietiniai daugybę metų ragina miesto valdžios riboti turistų srautus.

Reikalaudami sumažinti turistų skaičių šiemet venecijiečiai surengė ne vieną protesto akciją – jos vyksta kas mėnesį. Į paskutinį taikų mitingą venecijiečiai rinkosi praėjusį savaitgalį. Jos metu dešimtys miesto gyventojų išėjo į Venecijos gatves su lagaminais, taip parodydami, jog, jei miesto valdžia ir toliau ignoruos jų prašymus bei reikalavimus dėl turistų skaičiaus reguliavimo, jie paliks miestą.

„Mes protestuojame ne prieš turizmą. Tai protestas prieš politiką, kurią miestas vykdė pastaruosius 40 metų“, – Atorus.ru sakė Venecijos gyventojas Andrea Castelli, pridūręs:

„Mes nenori palikti miesto, norime čia gyventi. Todėl prašome miestą padėti išsaugoti mums – venecijiečiams“, – sakė jis.

Venecijiečiai skundžiasi, kad miesto valdžia orientuojasi tik į turistus, kurių kasmet Venecijoje apsilanko maždaug 20 milijonų. Esą būtent į juos orientuoti ne tik renginiai, bet net ir maistas, esantis parduotuvėse ir restoranuose.

Tuo metu pačių venecijiečių skaičius mieste kasmet mažėja. Teigiama, jog šiuo metu Venecijoje gyvena 54 926 registruoti gyventojai. 1951 m. jų buvo 174 808, 2008-aisiais – jau tik 60 704.

Dauguma vietinių išsikrausto, nes pragyventi turistiniame mieste sudėtinga – turizmas augina ne tik paslaugų (tokių kaip restoranai), bet ir būsto kainas.

Miesto valdžios venecijiečiai reikalauja numatyti oficialią turistų ribojimo tvarką. Teigiama, jog tai leistų išvengti masinio turizmo, kuris stipriai kenkia ne tik vietinių gyventojų kokybei, bet ir prisideda prie paties miesto nykimo – prieš keletą metų paskelbta, kad Venecija grimzta labiau, nei manyta anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius