Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena nuošaliausių vietų pasaulyje – Europos pakraštyje stūksantis švyturys

Šiemet kaip niekada anksčiau visus masina nuošalios, paslėptos, kitų nežinomos vietos. Viena vertus, ten gali išties laikytis atokiau nuo žmonių, kita vertus – tokiose vietose ir protas, mintys pailsi nuo informacijos srauto. Viena įspūdingiausių vietų tokiai neabejotinai būtų Þrídrangaviti švyturys Islandijoje.
Thridrangar švyturys
Thridrangar švyturys / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Dar Thridrangaviti ar Thridrangar pavadinimais žinomas baltas švyturys raudonu stogu pastatytas ant aštrių uolų, iš Atlanto vandenyno bent 35 metrus šaunančių į dangų. Aplink – jokios civilizacijos. Dėl tokio nuošalumo švyturys internautų vadinamas rojumi intravertams.

Švyturys iškilo prieš pat Antrąjį pasaulinį karą. Statybos tokioje nuošalioje ir atšiaurioje vietoje nebuvo lengva užduotis – juk sraigtasparnių, kurie galėtų palengvinti darbus, 1938 m. dar nebuvo. Statytojai turėjo ropštis uolomis aukštyn, kad pasiektų miniatiūrinės salos viršūnę, ir visus darbus atlikti savo rankomis.

Þrídrangar
Þríhöfðaviti á Þrídröngum

Įsivaizduokite, koks tai buvo sunkus darbas. Klimatas čia atšiaurus: čaižo stiprus vėjas, dažnai lyja, o sušlapusios uolos tampa itin slidžios. Vienas ne taip padėtas žingsnis – ir darbininkas gali nukristi į Atlanto vandenyno bangas, kurios plakasi į uolas.

Þrídrangar in het zuiden van IJsland.  Thnx Wouter

Šiandien švyturio priežiūra jau yra lengvesnė, darbuotojai atgabenami sraigtasparniu. Visgi vieta nėra pati saugiausia pasaulyje – reikia atidžiai žiūrėti, kur statai koją, jeigu nenori staiga nusiristi žemyn.

VIDEO: Incredible video from the stunning Þrídrangar lighthouse

Beje, kitoje Islandijos saloje yra ir dar vienas pastatas, kuriame, atrodo, būtų geriausia slėptis nuo pandemijos. Tikriausiai esate matę Elliðaey salos nuotrauką internete, nors ir nežinojote, kad ji yra Islandijoje. Išskirtinė namo vieta davusi peno ir įvairioms teorijoms, kam jis priklauso. Kalbėta ir apie dainininkę Bjork, ir apie ekscentrišką milijonierių. Daugiau skaitykite čia: Tikroji vienišo namo nuošalioje Islandijos saloje istorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius