Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienišiausias namas pasaulyje: internautai spėlioja, kam jis priklauso

Vieni žmonės mano, kad baltą namą su tamsiu stogu pastatė ekscentriškas milijonierius, kiti – jog pastatas priklauso dainininkei Bjork. Nors tiesa ne tokia, namas vis tiek džiugina begalę interneto vartotojų, kurie saloje esantį objektą tituluoja kaip vienišiausią namą pasaulyje.
Vienišas namas Elidėjaus saloje
Vienišas namas Elidėjaus saloje / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Sala Islandija Namas

Už 9 km nuo Islandijos krantų yra Vestmanaejaro salynas, kurį sudaro 14 salų. Dauguma jų – vulkaninės kilmės. Viena žaviausių, Elidėjaus, yra trečia pagal dydį. Ji gana maža, aukščiausiame taške siekia 114 m virš jūros lygio ir yra apaugusi vešlia žole. Nors sala negyvenama, čia sezoniškai ganosi avys, rašoma gazeta.pl.

Prieš 300 metų saloje gyveno penkios šeimos, kurios vertėsi žvejyba, pufinų medžiokle ir gyvulininkyste. Tačiau apie 1930 m. žmonės nusprendė apleisti šią vaizdingą, bet labai sunkiai gyvenamą vietą. Vietiniams atsibodo izoliaciją primenantis gyvenimas, tad jie išvyko ieškoti geresnės ateities.

123RF.com nuotr./Vienišas namas Elidėjaus saloje
123RF.com nuotr./Vienišas namas Elidėjaus saloje

1953 m. čia pastatytas namelis, kurį valdo salos medžiotojų asociacija. Tiesa, sąlygos jame prastos: nėra nei vandentiekio, nei elektros, tačiau yra pirtis. Maudymuisi ir maisto gaminimui naudojamas vanduo gaunamas iš lietaus vandens surinkimo sistemos. Namas aptvertas tvora, aplink vaikšto avys.

Į namą nelengva patekti, kadangi įleidžiami tik išrinktieji – vietinės medžiotojų asociacijos nariai. Vasarą saloje medžiojami paukščiai, o pavasarį renkami jų kiaušiniai.

Nors pro namo langus tikriausiai atsiveria nepaprastas vaizdas į jūrą ir kitas salas, galime tik grožėtis unikaliomis jo nuotraukomis bei įsivaizduoti, kaip viskas būtų, jei ten gyventume.

123RF.com nuotr./Vienišas namas Elidėjaus saloje
123RF.com nuotr./Vienišas namas Elidėjaus saloje

O kaip dėl gandų apie milijardierių vienišių ir Bjork prieglobstį? Dainininkė už indėlį į kultūrą turėjo gauti salą, kurios pavadinimas skamba panašiai – Ellidhaey. Ji yra Islandijos vakaruose, virš Snaefelsneso pusiasalio. Tačiau ties tuo sumanymas ir pasibaigė.

Sklindančios kalbos, kad namą nusipirko turtuolis, svajojantis apie vienišiaus gyvenimą, priklauso tik vietinei legendai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius